CHAMPIONS LEAGUE, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 

Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική εβδομάδα. Περιμένουμε από την τηλεόραση να δούμε από σήμερα μπάλα κινηματογραφική. Με άγνωστο σενάριο. Υπόθεση του έργου χωρίς σεναριογράφο. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, και γιατί λες; Επειδή champions league και europa league δεν είναι τίποτα άλλο παρά μπίζνες. Εννοώ για τους διοργανωτές του έργου. Κι αυτό είναι υγεία. Για τον αληθινό φίλο του ποδοσφαίρου, όχι το πρεζόνι οπαδό, είναι αδιάφορο που κάποιοι έντιμοι ή πονηροί χοντροκονομάνε. Μην πω το άλλο, ότι αν οι διοργανωτές των ευρωπαϊκών κυπέλλων, αλλά και οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ δεν διαχειρίζονταν εμπορικά, επιχειρηματικά τη δουλειά, τότε οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν θα χόρταιναν θέαμα, ποιοτικό και συναρπαστικό.

Αρρώστια είναι να βλέπει ο άλλος το ποδόσφαιρο σα θρησκεία. Κι όχι σαν... ποδόσφαιρο, δηλαδή θέαμα. Διασκέδαση. Ένα δίωρο, όπως το σινεμά, μια παράσταση μουσική, μια παρέα με φιλαράκια σε ταβέρνα. Ναι, αυτό είναι υγεία.Όχι το άλλο, να τον χαλάει κάποιον η ήττα, η νίκη να τον στέλνει στο κρεβάτι τρισευτυχισμένο. Τι είναι αυτά, ρε; Νοσηρά πράγματα είναι.

Η μπάλα είναι το καλύτερο λαϊκό ξεδόσιμο. Βλέπεις το ματς με παίκτες αξίας, πρώτης γραμμής μαστόρια στον τομέα τους. Όχι τίποτα παιχνιδάρες για νύστα, με αντιπάλους τον φτωχό με τον ξεβράκωτο, τη σύγκρουση του νεκρού με τον πεθαμένο. Επειδή στο γήπεδο ακόμα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν κομπάρσοι. Στο champions league η δουλειά είναι ιλουστρασιόν, και θα κοντραριστούν σταρ. Παίκτες φιρμάτοι, γιατί έχουν ξεχωρίσει στην αγορά.

Δεν κατάλαβα. Παίζει ταινία με τον Αλ Πατσίνο και τον Μπραντ Πητ ο ένας σινεμάς κι εγώ τράχω να κόψω εισιτήριο στον απέναντι κινηματογράφο όπου πρωταγωνιστούν ο Τζων Λίγος και ο Τζιμ Κανένας; Δεν νομίζω.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ