Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ… ΗΞΕΡΕ, ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΙΣ ΒΙΖΟΝ ΓΟΥΝΕΣ

 

Στη δίκη για τις μίζες της Siemens στο ΠΑΣΟΚ ο σύντροφος Θόδωρος Τσουκάτος, κολλητάρι του τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, κατέθεσε χθες: «Εγώ πήρα το ένα εκ. γερμανικά μάρκα, ποσό που κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού, ο Σημίτης δεν ήξερε τίποτα».

Αυτό είχε πει και ο γκάγκστερ Βίκτωρ- Βασίλ Μπάμπιτσουκ και γλύτωσε το αφεντικό του, τον πρόεδρο της Δυναμό Κίεβου, για την απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το 1995. Διευθύνων σύμβουλος της Δυναμό, τότε, ήταν «το χοντρό βαρέλι», ο Μπάμπιτσουκ, ο μπροστινός του Γκριγκόρι Σούρκις.

Δύο γούνες «άφησε» ο Μπάμπιτσουκ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε ο διαιτητής Νιέτο και 30.000 δολάρια. Από την πρώτη στιγμή ο διαιτητής του αγώνα με τον Παναθηναϊκό απέκρουε κάθε πρόταση του Ουκρανού μαφιόζου. Αυτός, όμως επέμενε, με συνέπεια όλα, με κάθε λεπτομέρεια να γραφτούν στην έκθεση τόσο του διαιτητή, όσο και του μακαρίτη σήμερα Αυστριακού παρατηρητή αγώνα.

Η Δυναμό Κίεβου διασύρθηκε παγκόσμια. Αποκλείστηκε τρία χρόνια από την Ευρώπη, ο δε Παναθηναϊκός πέρασε στον επόμενο γύρο. Στη φώτο, ο πρόεδρος σήμερα της Δυναμό Ίγκορ Σούρκις με τον πρώην και επί σειρά πρόεδρο της FIFA Γιόσιπ Μπλάτερ.

Διαβάστε ακόμα:

CHAMPIONS LEAGUE TOY ΛΑΟΥ, ΟΧΙ ΤΩΝ... ΛΑΙΚΙΣΤΩΝ!