ΤΟ ''ΝΟΗΜΑ'' ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για επεισόδια στο γήπεδο. Όλες, μα όλες οι ελληνικές ομάδες που έχουν παίξει στην Ευρώπη έχουν φάει καμπάνα για την ίδια αιτία. Κι αυτή η ιστορία μας εκθέτει ως ποδόσφαιρο, ως κοινωνία, ως λαό.

Αυτά που γίνονται σήμερα στα γήπεδα, τα έτρωγες στη μάπα και χθες. Και προχθές. Και θα συμβαίνουν και αύριο. Τα ίδια που έζησες εσύ, θα τα βρει μπροστά και το παιδί σου.

Όλα ξεκινούν από το παιδί. Από την παιδεία του. Και δεν είναι θέμα δασκάλου. Καμιά παιδεία δεν κάνει καλύτερο κανέναν, αν το ίδιο το άτομο δεν θέλει να βελτιωθεί. Μέσω της παιδείας.Παιδί. Παιδεία. Εκπαίδευση. Δεν είναι το ίδιο. Άλλο το μέταλλο, άλλο η εκμετάλλευση. Για το παιδί στήθηκε η παιδεία. Η οποία, όμως, για να λειτουργήσει μπαίνει στο παιχνίδι η εκπαίδευση. Που σημαίνει ότι για να μάθει το παιδί, θα χρειαστεί να το παιδέψεις. Να το εκπαιδεύσεις. Επειδή η ανθρώπινη φύση του αρνείται στα πρώτα χρόνια της ζωής του τη μάθηση. Κι αν μεγάλωνε μόνο του, σε ζούγκλα, στην απομόνωση, μακριά από ανθρώπους, θα ενδιαφερόταν μονάχα για ό,τι αφορά τις ζωτικές του ανάγκες. Φαγητό, ύπνο και προσωπική ασφάλεια, αποφυγή κάθε κινδύνου.

Τα επεισόδια στο γήπεδο, και γενικά η αντικοινωνική συμπεριφορά ατόμων εκτός τόξου εγκληματιών του ποινικού δικαίου, δεν είναι υπόθεση μονάχα νεαρών. Έχουν συμμετοχή και ''φίλαθλοι'' κάποιας ηλικίας. Ε, οι εν λόγω κύριοι είναι αδιόρθωτοι. Τέλος. Δεν επιδέχονται κατήχησης. Συμβουλές και παρακλήσεις. Αν δεν παρθούν μέτρα που να εφαρμόζονται, όχι φιλολογικά, μόνο να ψηφιστούν στη Βουλή, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο, να αποδώσουν. Να σταματήσουν τον εθνικό διασυρμό με τις ακρότητες στα γήπεδα.

Για να κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο προκρίνονται οι ΠΑΕ στα κύπελλα Ευρώπης; Όχι, τελικά! Το... νόημα της συμμετοχής είναι για να συντηρείται η διεθνής εικόνα της χώρας, όπως δεκαετίες την γνωρίζουν οι ξένοι

Διαβάστε ακόμα:

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΕΚ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ!