ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ 8 ΑΣΤΕΡΩΝ

 

Εγώ δεν το ‘χω ξαναδεί. Κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να δίνει εικόνα... ελληνικής ομάδας. Τι λέω! Είμαι σίγουρος ότι ποτέ, καμία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, ακόμα και με τον πιο σπουδαίο αντίπαλο, να έπαιξε με τόση αναξιοπρέπεια όπως προχθές Τετάρτη η Μάντσεστερ στο Παρίσι.

Φοβερά πράγματα. Χάνει 2-0 ο Άγιαξ στην έδρα του από την Ρεάλ και την αποκλείει στο Μπερναμπέου με 4-1. Η ανατροπή. Έβλεπες Άγιαξ και έλεγες μπράβο στους παίκτες της, στον προπονητή της.

Η άλλη ανατροπή ήταν για φτύσιμο. Κερδίζει 2-0 στο Μάντσεστερ η Παρί Σαιν Ζερμαίν και στη ρεβάνς πατάει την αντίπαλο της. Κατοχή 70-30 και το παιχνίδι γίνεται στο μισό γήπεδο.

Κι όμως, προκρίθηκε με 3-1 η Γιουνάϊτεντ, που για μεγάλα διαστήματα απλά... παρακολουθούσε τη μπάλα να αλλάζει πόδια στους γηπεδούχους.

Με την ευκαιρία. Να θυμηθούμε την πιο εντυπωσιακή ανατροπή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από καταβολής. Συνέβη σα σήμερα 8 Μαρτίου, το 2017. Η Παρί, που είχε καθαρίσει σαν αυγό 4-0 την Μπαρτσελώνα, χάνει 6-1 στην Βαρκελώνη. Το έγκλημα. Η σφαγή. Από τον τούρκικης καταγωγής Γερμανό διαιτητή, στο όνομα Ντενίς Αϊτακίν, ο οποίος δεν τιμωρήθηκε από την UEFA.

Ας το πούμε μία φορά ακόμα. Στο ποδόσφαιρο και οι πεθαμένοι ζωντανεύουν. Μέχρι το 88 το ματς είναι στο 3-1. Ο Νεϋμάρ κάνει το 4-1 και το 5-1 στο 91 με ανύπαρκτο πέναλτυ, που «κέρδισε» ο Σουάρες. Το 6-1 έγινε στο 95.

Το αναφέρω για την Ιστορία. Ένα από τα 8 καραμπινάτα «ανθρώπινα» λάθη του διαιτητή ήταν η κλωτσιά του Νεϋμάρ, τότε στην Μπάρτσα, σε αντίπαλο που τιμωρήθηκε με κίτρινη μόνο από το κοράκι. Μετά το 6-1 220.000 άνθρωποι στο διαδίκτυο ζήτησαν επανάληψη του αγώνα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ