ΜΕ ΤΕΝΕΚΕ ΜΠΕΤΟΝ ΣΤΟΝ ΩΜΟ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Όλα ανατρέπονται στο ποδόσφαιρο. Και το 3-0 έχει πάει περίπατο στη ρεβάνς, και με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι ομάδα αποκλείστηκε. Όλα γίνονται στη μπάλα. Όλα, δηλαδή, έχουν γίνει, και θα 'ρθουν μετά οι ειδικοί να μιλήσουν για έκπληξη. Γιατί, λοιπόν, να μην πάει για πρόκριση απόψε η Γιουβέντους στους ''8'' του champions league. Και να αφήσει την Αθλέτικο με τη χαρά του 2-0.

Εμείς, βέβαια, θέλουμε να δούμε ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε με την Αθλέτικο, ούτε με την Γιουβέντους. Αν έχουμε προτίμηση, τότε πέφτει κάποια γράδα η ικανοποίηση του θεάματος. Αυτό είναι, θέαμα είναι, όχι κάποιο ''θαύμα'' με το οποίο επιβεβαιώνεται η αλήθεια της θρησκείας, ούτε περιμένουμε τη ψηφοφορία στη Βουλή, για το αν θα αποφασιστεί τούτο και το άλλο. Σκέτο show είναι το έργο, κι έτσι θα το απολαύσουμε.

Το έργο φέτος είναι στο φεγγάρι των ανατροπών. Και γαμώ τις ανατροπές. Ο ηττημένος στην έδρα του Άγιαξ πήρε το στέμμα και τη βασιλική ράβδο της Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Η επίσης Μάντσεστερ χαμένη στο γήπεδο της από την Παρί, την απέκλεισε στο γήπεδο των πριγκήπων. Η Αθλέτικο πρώτα είναι σκληροτράχηλη ομάδα, και με βαθειά αμυντική αντίληψη, και μετά την ζυγίζεις τόσο ή μ' άλλο βάρος αγωνιστικής αξίας.

Ενδιαφέρον προκαλεί η απόδοση του βεντέτου Ρονάλντο. Η περίπτωση του με πάει στους μπετατζήδες των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών. Που ήταν μια ξεχωριστή κατηγορία οικοδόμων. Με τον ντενεκέ στον ώμο κουβαλούσαν το μπετόν για να πέσει η πλάκα στο γιαπί. Τότε που το μπετό δεν το ξερνούσε ο σύγχρονος μηχανισμός, όπως σήμερα, λες και δουλεύει ένα μακρύ ''ποτιστήρι''. Ο Πορτογάλος έφυγε από την Ρεάλ και η βασίλισσα πήρε ήδη τον πούλο. Θα προκριθεί απόψε ο παικταράς με την Γιουβέντους;

Θα είναι σα να παίζει με τενεκέ κάργα μπετόν στην πλάτη. Τέτοιο βάρος. Γιατί έχει την ''υποχρέωση'' να δικαιολογήσει το μεροκάματο του, το βαρύ συμβόλαιο του. Περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη της Γιουβέντους η ''ευθύνη'' της πρόκρισης ανήκει σ' αυτόν, τον Ρονάλντο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕ 10-0 ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΛΟΓΩ… ΠΑΟΚ