ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

 

Ο υφυπουργός αθλητισμού απαγόρευσε τη μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη για τον αυριανό αγώνα. Φοβερό, ε; Είναι σα να απαγορεύει ο υπουργός πολιτισμού την είσοδο σε θέατρο, σε μουσείο, σε έκθεση ζωγραφικής, σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι το ίδιο. Ακριβώς το ίδιο.

Γιατί το αποφάσισε ο υφυπουργός; Για προληπτικούς λόγους. Για να μην κάνουν μανούρες οι παοκτζήδες. Γιατί οι οπαδοί μεγάλης ομάδος είναι ικανοί να παρεκτραπούν χωρίς να τους προκαλέσουν μπάτσοι ή οπαδοί αντίπαλης ομάδας. Γνωστά πράγματα.

Η απόφαση του υφυπουργού παραπέμπει κατ' ευθείαν σε καθεστώς ολοκληρωτικό, φασιστικό. Είμαι κράτος και απαγορεύω την έκδοση βιβλίου, τη διοργάνωση εκδήλωσης πολιτιστικής, γιορταστικής, διασκεδαστικής. Πέρα απ' αυτό, είναι κουφό ο αρμόδιος κυβερνητικός λειτουργός, ο υπουργός να σαμποτάρει ένα εμπορικό προϊόν. Ένα ποδοσφαιρικό θέαμα ανωνύμων εταιρειών, εμποδίζοντας την προσέλευση πελατών.

Ποιο είναι το θλιβερό της ιστορίας; Κυβέρνηση, σημερινή και χθεσινή, κόμματα και ΠΑΕ έχουν αποδεχθεί την αδυναμία τους (;) να ξεκαθαρίσουν τη βία από τα γήπεδα. Είναι σαν τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων οι οποίοι συμβιβάστηκαν με συμμορίες που νταηλήκι μπουκάρουν όποτε γουστάρουν και τα σπάνε στα σκυλάδικα. Με συνέπεια να περιορίζεται η πελατεία, διότι πόσοι θα το ρισκάρουν να πάνε σε μαγαζί που βρωμάει μπαρούτι.

Μέτρο. Το βρήκαν και το εφαρμόζουν ο ένας μετά τον άλλον υφυπουργό. Απαγόρευση στο γήπεδο των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδος. Θα δικαιολογούσε καλύτερα το μισθό του ο κάθε της πλάκας υπουργός αν είχε καθαρίσει τη μπουγάδα στο πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ, ΡΕ, ΟΜΑΔΑΡΑ,ΡΕ