ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΜΠΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

 

Μια ακόμα νίκη για τον Ολυμπιακό, που χθες στο Καραϊσκάκη πήρε εύκολα 4-0 την Ξάνθη. Μια ακόμα νίκη, την έβδομη στη σειρά με συνολικό σκορ 26-2. Κι αν υπολογίζει κανείς και το ματς που διακόπηκε με τον Παναθηναίκό οι νίκες σερί είναι οκτώ, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τι να το κάνεις; Το πρωτάθλημα πέταξε για δεύτερη σαιζόν, μάλιστα τόσο πρόωρα ο Ολυμπιακός σήκωσε χέρια στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στόχος. λέει, του Ολυμπιακού να μαζέψει 75 βαθμούς, τόσους όσους καμιά άλλη ομάδα στο παρελθόν από εκείνες που έχασαν το πρωτάθλημα. Ούτε για παρηγοριά δεν λέγονται αυτά. Ολυμπιακός είναι, και ισχύει πάντα η κουβέντα του Τσαλουχίδη. Είμαστε καταδικασμένοι να παίρνουμε πρωτάθλημα. Πόυ σημαίνει ότι είναι αποτυχία και η δευτερη θέση. Δεν πήρε πρωτάθλημα; Αποτυχία.

Αντιποδοσφαιρικό αυτό. Αντιαθλητικό. Αντιεμπορικό. Μια ομάδα να παίζει μόνο για την κούπα, κι όχι για να χαρίζει θέαμα. Να έχει την αγωνία της νίκης κι όχι να ικανοποιεί με το ποιοτικό της ποδόσφαιρο. Δυστυχώς στην Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, κυριαρχεί στην εξέδρα, και με την ηλίθια συμβολή των ΜΜΕ, ο ποδοσφαιρικός ρατσισμός στο όνομα των λεγομένων μεγάλων ομάδων.

Αφού χάθηκε το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δεν έχει στόχο αγωνιστικό μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο πανηγύρι. Άρα, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει για την περίοδο 2019-20. Η ομάδα δεν παίζει για... περισσότερους βαθμούς, στοιχείο άνευ σημασίας ουσιαστικής, που ενδιαφέρει μονάχα τους στατιστικούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΟΥΡΙ