Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 
Χωρίς πολλά λόγια. Όπως και την περασμένη σαιζόν 2017.18, έτσι και σ' αυτήν που ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή, ο Παναθηναϊκός δεν... συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Να ξέρουμε τι λέμε. Αναφερόμαστε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος λόγω των γνωστών συνθηκών και πάλι δεν διεκδικούσε την κούπα. Άρα, πραγματικά και ιστορικά δεν έχασε κανένα πρωτάθλημα. Όπως η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ο άλλος μεγάλος χαμένος.
Ο  Παναθηναϊκός έπαιξε το ''δικό'' του πρωτάθλημα και το κέρδισε! Και επειδή καμιά από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες κατά πάσα πιθανότητα θα κατάφερνε αυτά που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, δίκαια μπορεί αυτός να χαρακτηριστεί ο ουσιαστικός πρωταθλητής. Αν όχι αυτό, σίγουρα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ΤΟ ΔΙΚΟ του πρωτάθλημα. Ξεπέρασε, δηλαδή, τον εαυτό του, ανταγωνίστηκε με τις μικρές δυνάμεις του (φτηνό ρόστερ, φτωχό μπάτζετ) τον Παναθηναϊκό του παρελθόντος και βγήκε νικητής.
Μάζεψε 47 βαθμούς ο  Παναθηναϊκός, σπουδαία συγκομιδή. Ποια άλλη ομάδα, κάτω από την πίεση των δεδομένων προβλημάτων, με ανοικτές πληγές και σε κλίμα ανασφάλειας, θα είχε τα άντερα να παρουσιάσει την ίδια πορεία; 
Στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μείον 2 (κουτάκι μπύρας στον Ίβιτς) και ακόμα μείον 6 (γιατί άφησε απλήρωτους παίκτες). Μάζεψε συνολικά και αγωνιστικά 40 πόντους με τέρματα 30-30. Φέτος ο λογαριασμός ξεκίνησε με μείον 6 και στη συνέχεια άλλους μείον 5 (επεισόδια με Ολυμπιακό). Πήρε 47 βαθμούς με γκολ 38-30. Στη φώτο, από το τελευταίο ματς με Παναιτωλικό 4-0 στο ΟΑΚΑ. 
Το λέμε από τώρα. Και στο προσεχές πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός θα είναι εκτός κόλπου. Θα ξανακάνει το ίδιο, πόλεμο με τον ιστορικό εαυτό του.
Διαβάστε ακόμα:

THE (FOOTBALL) SHOW (WITH MESSI) MUST GOES ON...