ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ...

 

Περίεργα πράγματα. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών την περασμένη Κυριακή Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος ήρθαν πολύ κοντά. Καθόλου περίεργο όταν υπάρχει κοινό συμφέρον. Οικονομικό συμφέρον, βέβαια. Ο ένας έχει το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού, ο άλλος το μπάσκετ, είναι και αφεντικό στον Ερασιτέχνη, άρα έχει λόγο στο σχέδιο της... ''Ανάπλασης της Αθήνας''.

Οικονομικό το ενδιαφέρον κι όχι αγωνιστικό, αφού ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν διαφορετικό αντικείμενο, ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Νέος, λοιπόν, κύκλος της πολυμεταχειρισμένης ιστορίας να φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο και να πάει... αλλού. Το τελευταίο που έπαιξε ήταν η τρακατρούκα του Τσίπρα που έδωσε ο ίδιος την οριστική λύση με την παραχώρηση έκτασης στο Πάρκο Γουδή.

Είχε προηγηθεί ο υπεχωδέ Σουφλιάς της κυβέρνησης Καραμανλή που έδινε χώρο στο Ελληνικό, η Ντόρα Μπακογιάννη που σαν δήμαρχος της Αθήνας προχώρησε την τράμπα Λεωφόρου- Βοτανικού, στη συνέχεια ο Τσίγγερ Βαρδινογιάννης επί εποχής πολυμετοχικότητας έφτιαξε την εταιρεία Γηπέλ και ο μακαρίτης Βγενόπουλος πρόλαβε να βαπτίσει ''Μαρφίν'' το γήπεδο που ... θα κατασκευαστεί στο Βοτανικό, παρά την αντίθεση του Αλέξη Τσίπρα, που τότε ήταν αντιπολίτευση στο Δήμο Αθηναίων.

Χθες Πέμπτη έγινε αναδιάρθρωση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και τοποθετήθηκε Β 'αντιπρόεδρος ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Γηπελ του Βαρδινογιάννη.

Ποιος θα φτιάξει το γήπεδο στο Βοτανικό, όπου- το τονίζω αυτό- θα χρησιμοποιεί ως έδρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Με ποίου λεφτά θα γίνει το γήπεδο και σε ποιον θα ανήκει. Τα εκατό περίπου εκ. θα τα δώσουν οι τράπεζες και θα τσοντάρει χοντρά μ' ένα εικοσάρικο η Περιφέρεια Αττικής. Κανένας Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος θα δώσουν έστω κι ένα ευρώ.

Γιατί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να δεσμευθεί χωρίς να ωφεληθεί οικονομικά ο Παναθηναϊκός, ότι θα παίζει στο γήπεδο που θα κτιστεί; Αντιληπτό ότι δεν πάει ούτε εργάτης να ξεκινήσει να σκάβει στο Βοτανικό αν δεν πέσουν οι υπογραφές ότι στο γήπεδο, όχι του Παναθηναϊκού, θα παίζει ο Παναθηναϊκός. Και δεν παραχωρείται έκταση στον Βοτανικό, αν δεν παραχωρηθεί η Λεωφόρος στο δημόσιο, για να την κάνει πάρκο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ...