ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο... ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ

 

Σε λιγώτερο από τέσσερις μήνες ο Γάλλος Ματιέ Βαλμπουενά θα συμπληρώσει τα 35 χρόνια μιας πετυχημένης και πλούσιας επαγγελματικής καριέρας στα γήπεδα. Αυτή είναι η δουλειά του, να παίζει ποδόσφαιρο και να τιμά τα αρκετά χρήματα που κερδίζει από τις ομάδες με τις οποίες κάνει συμβόλαιο. Η μετακίνηση του στον Ολυμπιακό σημαίνει ότι έχει τα κουράγια περπατώντας πλέον στα 36 να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας. Θα τα καταφέρει;

Ο σκληροτράχηλος Βαλμπουενά, μετρίου αναστήματος, μπαλαδόφατσα σκέτη κοψιά πυγμάχου, τα πήγε περίφημα την τελευταία 12ετία σε Μαρσέιγ, Ντυνάμο Μόσχας, Λυών και Φενέρ Μπαξε. Στα πόδια του έχει κοντά στις εκατό συμμετοχές στα κύπελλα Ευρώπης. Στον τελευταίο του σταθμό, στην Τουρκία ήταν το 2018-19 ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του.

Εντάξει, δεν αγνοείται η ηλικία του μπαρουτοκαπνισμένου Γάλλου που έχει φάει τη μπάλα με μαχαίρια και κουτάλια. Και στα 28 του ή τα 30 του να 'ρχόταν στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν σίγουρο πως θα ''έπιανε''. Η μεταγραφή είναι πάντα ρίσκο.

Ποντάρουν πολλά στον Βαλμπουενά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που πρότειναν την μεταγραφή. Ότι έχει όλο το πακέτο να λειτουργήσει ''ηγετικά'', να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του και να τους ''δέσει'' συναισθηματικά. Να εξελιχθεί σ' έναν άλλον Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, ενός αληθινού αρχηγού. Ένα είδος ''βοηθού προπονητή''.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ...