ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ... ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

Φεύγει από την ΑΕΚ ο Αναστάσιος Μπακασέτας. Και πέφτει ανάλυση, αν θα λείψει ο παίκτης από την ομάδα. Αν θα βρει τον αντικαταστάτη του. Αν υπάρχει πράγματι οικονομικό όφελος για το ταμείο της ΠΑΕ, μήπως να απαιτούσε περισσότερα φράγκα. Για το τι είναι καλύτερο στον ίδιον τον επαγγελματία, παντελής αδιαφορία. Γιατί;

Επειδή η ομάδα έχει οπαδούς, όχι ο παίκτης. Ποιος να ασχοληθεί για την τσέπη και το μέλλον του παίκτη. Παίρνει, λοιπόν, μεταγραφή σε τούρκικη ΠΑΕ ο 25χρονος Κορίνθιος και τι πρόκειται να συμβεί στην... ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να χαθεί η ομάδα χωρίς Μπακασέτα, ούτε θα αλλάξει κλάση, ακόμα κι αν δώσει φανέλα σε καλύτερο Μπακασέτα.

Ο παίκτης δεν ανήκει σε καμιά ομάδα. Χθεσινή, σημερινή, αυριανή. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας και έχει ανάγκη μια ομάδα για να εργάζεται. Και η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της παρά μόνο με ποδοσφαιριστές. Οι πλευρές είναι δυο, όχι μια. Ούτε υποχρέωση έχει η ΠΑΕ στον εργαζόμενο ποδοσφαιριστή, ούτε αυτός κάτι περισσότερο απ' αυτό που αναφέρεται στο συμβόλαιο.

Το σχόλιο είναι άλλο σχετικά με την συγκεκριμένη περίπτωση Μπακασέτα, μετά τη μετακίνηση του στην Τουρκία, δηλαδή στην αύξηση των αποδοχών του. Αυτό είναι το ζητούμενο για εκείνον. Χοντρικά δυο οι κατηγορίες. Η μια, ο ποδοσφαιριστής που κάνει κρα από μακριά ότι είναι ταλέντο. Από κούνια δείχνει ότι γεννήθηκε για τη μπάλα. Η άλλη κατηγορία είναι του παίκτη ο οποίος με το χρόνο βελτιώνεται.

Ο Μπακασέτας ξεκίνησε στα 17 από τον Αστέρα Τρίπολης και δεν φαινόταν εξελίσιμος. Δόθηκε δανεικός στον Θρασύμβουλο Φυλής, τίποτα. Ξανά δανεικός στον Άρη, τίποτα. Κάνει μεταγραφή στον Πανιώνιο και μπαίνει στο παζάρι. Ολυμπιακός και ΑΕΚ ποιος θα τον πάρει. Μετά από τρία χρόνια και αφού έγινε διεθνής, από την ΑΕΚ στο εξωτερικό, έστω προς ανατολάς.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ