ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΟΛΤΖΗΣ

 

Τι παίζει στις μεταγραφές; Ψάχνουν όλες οι ομάδες να καλύψουν τα κενά τους, σύμφωνα με το κομπόδεμα του προέδρου. Να βρουν στην ευκαιρία π.χ. το δεξί μπακ που τους λείπει, τον αριστερό εξτρέμ, τον τερματοφύλακα, τον κόφτη στα χαφ. Τον πλέον περιζήτητο παίκτη δεν κάνουν καν τον κόπο να τον αναζητήσουν. Επειδή γνωρίζουν πως από π.χ. σέντερ μπακ όλο και κάτι θα περισσέψει, όμως γκολτζή είναι σα να περιμένουν να κερδίσουν το λότο.

Βασιλιάς, λέει, είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι, διότι το συγκεκριμένο show επισκιάζει ό,τι άλλο παίζεται αγωνιστικά κι όχι μπροστά σε κόσμο. Και ποιος είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου; Δεν θέλει και ρώτημα. Το γκολ.
Επόμενο, λοιπόν, να υπερέχει ο γκολτζής, που είναι υπεράνω θέσεως και ρόλου στην ενδεκάδα. Ό,τι είναι, σέντερ φορ, ακραίος επιθετικός, δεύτερος προωθημένος, κρυφός κυνηγός, απ' αυτόν περισσότερο από κάθε άλλον περιμένεις να βάλει το γκολ. Είναι ο σκόρερ με δίπλωμα, άρα κοστίζει περισσότερα λεφτά. Και γιατί το γκολ πληρώνεται, και γιατί στην πιάτσα πάντα είναι μετρημένοι οι γκολτζήδες.

Παρακολουθείς σινεμά και θέατρο και δεν περιμένεις κάτι στη συνέχεια. Μένεις σ' αυτό που βλέπεις, το ίδιο κι όταν ακούς μουσική, δεν περιμένεις το παρακάτω. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείς, αυτό που ενδόμυχα ελπίζεις είναι να καταλήξει η μπάλα στο πλεκτό. Στην τσίτα είναι ο άλλος πως και πως να το πανηγυρίσει. Με γκολ πεταρίζει η οπαδική ψυχή στην εξέδρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ