ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΗΜΙΑ

 

Πέρυσι τραυματίστηκε και βγήκε νοκ άουτ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μονάδα στην οποία πόνταρε πολλά ο Ολυμπιακός. Το πόσο κόστισε η απουσία του Χριστοδουλόπουλου δεν μετριέται με τίποτα. Πιθανόν να μην επηρέασε καθόλου την συνολική συγκομιδή βαθμών, πιθανόν αυτός ο τραυματισμός να στοίχισε το πρωτάθλημα. Ίσως το κύπελλο. Ίσως και τα δυο. Τα αν και τα εάν είναι ανυπολόγιστα, δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός της ζημιάς.

Πέρα απ' αυτό, η περίπτωση του τραυματισμού του Φορτούνη είναι διαφορετική. Προέκυψε πριν ξεκινήσει η σαιζόν, στη διάρκεια της προετοιμασίας και αφορά τον πολυτιμώτερο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Όχι απλά την πρώτη φίρμα της ομάδας. Κάτι περισσότερο. Κάτι πιο ουσιαστικό.

Η κολώνα του Ολυμπιακού είναι ο Κώστας Φορτούνης. Πάνω σ' αυτόν έκτιζε ο προπονητής. Και τώρα ο Μάρτινς υποχρεώνεται να ''αποσύρει'' τα πλάνα του και να τα διαφοροποιήσει με την Φορτούνη εκτός ενδεκάδας, εκτός πάγκου, εκτός αποδυτηρίων. Για μήνες.

Τα αγωνιστικά πλάνα αλλάζουν, όχι και οι στόχοι της ομάδας. Ο Ολυμπιακός την άλλη Τρίτη, 23 του μήνα θα παίξει εκτός με την Βικτώρια Πλίζεν για την πρόκριση και μόνο. Και στην Ελλάδα θα κυνηγήσει το νταμπλ. Ο Φορτούνης είναι εκτός, αλλά η ευθύνη του προπονητή είναι να βρει λύσεις, να μοντάρει σχήμα, όπου δεν θα... λείπει η παρουσία κανενός. Ακόμα και του Φορτούνη.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ