ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

 

Έχεις να κάνεις με νούμερα. Λέω για τους χούλιγκαν που εμφανίζονται... ιδεολόγοι ναζιστές, θαυμαστές του Χίτλερ. Και μεγαλύτερα νούμερα είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν στα σοβαρά τους φανατικούς οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδος, τους δήθεν ακροδεξιούς, εθνικιστές.

Καμιά σχέση η μπάλα και η οπαδική καψούρα με σβάστικες κι άλλες τέτοιες βαρεμένες μαλακίες. Δεν κολλάνε αυτά τα δυο, ποδόσφαιρο και πολιτική. Ιδεολόγος ο φασίστας, έχει την ιδέα του, τη μαλακία του, η οποία ποτέ των ποτών δεν θα γίνει αποδεκτή σε ποσοστό περισσότερο από 5-10% σε κάθε χώρα.

Άλλο ότι τα κόμματα που λανσάρονται ως λαϊκά, υπερπατριωτικά ή χαρακτηρίζονται ως ακροδεξιά παίρνουν στην κάλπη και 20%, και 30%. Αυτό δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι ακροδεξιοί. Ο απελπισμένος, ο αγανακτισμένος είτε γιατί είναι άνεργος, είτε γιατί δεν γουστάρει τους μετανάστες, θα βγάλει το άχτι του και προς αριστερά, και προς τα δεξιά.
''Ο Χίτλερ ζει, αυτός μας οδηγεί'' λέει ο οργανωμένος ούλτρας της εξέδρας. Ατόφιος καραγκιοζισμός. Τον οποίον ''δικαιώνει'' ο πολιτικοποιημένος καραγκιόζης όταν τον ευλογεί... πολιτικό του αντίπαλο.

Πράγματι, για κάποιους ο Χίτλερ ζει. Γι' αυτούς, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν εκδηλώνονται, δεν κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο, έμεινε ο σπόρος που έριξε ο τρελός Χίτλερ. Ο ίδιος πέθανε, αυτοκτόνησε, όμως όχι και ο χιτλερισμός. Και ο Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της 17 Νοέμβρη, που σκότωσε, που αφαίρεσε ζωές, είπε «Εμείς το σπόρο τον ρίξαμε, κάποιοι άλλοι έχουν σειρά…».

Ο γραφικός είναι γραφικός, είτε είναι σοβαρός και πιστός στην ιδεολογία του και αμετανόητος όπως ο Κουφοντίνας, είτε γελοίο νούμερο και μπερδεύει Χίτλερ και Στάλιν, Τσε Γκεβάρα και Ιωάννη Μεταξά.
Ούτε οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας είναι τα χαμένα κορμιά που κάνουν ντου στο γήπεδο με ναζιστικά σύμβολα. Είναι σίγουρο πως δεν έχουν ιδέα από μπάλα, αλλά και δεν κουβαλάνε τη σύφιλη του οπαδισμού.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΜΠΟΥΚ ΠΡΩΤΑ ΠΑΟΚ, ΜΕΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ