ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Τρία αδέλφια στην πεντάδα της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Τρεις Αντετοκούνμπο! Πιθανόν να προκύψει τέτοιο σκηνικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σ' ένα μήνα στην Κίνα. Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρίσκονται ήδη στην αποστολή της εθνικής που σήμερα παρουσιάζεται επισήμως, πριν αναχωρήσει για προετοιμασία στην Κρήτη.

Δεν έχει ξαναγίνει. Τρεις μαύροι με τη γαλανόλευκη. Τρία παιδιά που πιθανόν να αισθάνονται περισσότερο Έλληνες. Και να νοιώθουν μεγαλύτερη τιμή που φοράνε φανέλα με το εθνόσημο. Δεν είναι αυτή η κουβέντα, για να πάμε στα βαθειά. Αλλά;

Γιατί αυτή η τρέλα με τον Αντετοκούνμπο. Τον Γιάννη, βέβαια, τον παίκτη των 100 εκ. δολαρίων και του ΝΒΑ. Γιατί οι Έλληνες αγάπησαν τον Γιάννη; Γιατί τον έχουν δικό τους, καταδικό τους. Αυτό είναι το θέμα.

Ένα φτωχόπαιδο που έγινε πλούσιος. Ένας άγνωστος γιος μετανάστη από τα Σεπόλια έγινε διάσημος στις ΗΠΑ. Γι΄ αυτό τον αγάπησαν, τον αγαπούν οι Έλληνες. Επειδή ο Αντετοκούνμπο είναι πετυχημένος. Επειδή έφτασε ψηλά, πολύ ψηλά, στην κορυφή.

Ποιος θα ασχολούνταν με τον αραπάκο αν συνέχιζε να πουλάει ρολόγια στους δρόμους; Ούτε στη γειτονιά του θα του έλεγαν καλημέρα. Και το όνομα του θα έσκαγε μύτη στη δημοσιότητα μόνο αν έκανε αξιόποινη πράξη. Σήμερα η φώτο και το όνομα του Αντετοκούνμπο μονίμως και αδιαλείπτως, από τότε που πήγε σε κλαμπ του ΝΒΑ, κυριαρχεί καθημερινά στα ντόπια ΜΜΕ. Γιατί;

Είπαμε. Γιατί το παλληκάρι είναι ωραίος, πλούσιος, πετυχημένος και δηλώνει Έλληνας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ… ΚΗΔΕΙΩΝ