ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΑ

 

Χθες Κυριακή στο Λονδίνο. Τελικός του Community Shield στο Ουέμπλεϋ με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτυ και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, ποιος κέρδισε και πως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Αυτά τα αφήνουμε σε άλλους.

Οι Άγγλοι, οι γεννήτορες του ποδοσφαίρου αλλά και του χουλιγκανισμού, όταν αποφάσισαν να σκοτώσουν τους αληταράδες των γηπέδων, το πέτυχαν μια και καλή. Δεν διανοείται πλέον ο χουλιγκάνος, οργανωμένος κι όχι, να εκτραπεί μέσα στο γήπεδο. Αυτό έχει τελειώσει. Οριστικά. Αμετάκλητα.

Χθες, στο πηγαιμό για το ναό, μαστουρωμένοι οπαδοί της Σίτυ και της Λίβερπουλ συναντήθηκαν στο μετρό. Και προέκυψαν... αγαπητιλήκια. Τα μπινελήκια είχαν την αναμενόμενη συνέχεια. ''Αναμενόμενη'', βέβαια, διότι ο λεγόμενος φανατικός έχει προδιάθεση να τσακωθεί. Να βρίσει, να απειλήσει, να επιτεθεί σα μέλος διμοιρίας ή λόχου. Να γίνει σαφές αυτό.

Δεν είναι οι όποιες ''αφορμές'' που δαιμονίζουν τον θερμόαιμο χούλιγκαν. Μαλακίες. Και να μην υπάρχει λόγος, καμιά πρόκληση από την αστυνομία ή αντίπαλη οπαδική συμμορία, ο ''φτιαγμένος'', αυτός που θέλει να κάνει την επίδειξη του, θα δράσει. Μόνο που στην Αγγλία είναι κομμένη οι τσαμπουκάδες στην εξέδρα. Τα γήπεδα έγιναν εκκλησίες, ο θάνατος του χουλιγκανισμού.

Στο γήπεδο χθες ήταν 60.000 κόσμος. Ουδέν επεισόδιο. Τις μαγκιές, για να εκτονωθούν, πρόλαβαν να τις κάνουν στο υπόγειο σιδηρόδρομο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΛΙΠΑΚΙΑ