ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ!

 

Επιμένω. Το ερώτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη μπροστά στον κόσμο του και στα μάτια της ποδοσφαιρικής Ελλάδος. Αυτό περιμένουμε. Όχι αν θα προκριθεί σε βάρος του Άγιαξ. Πήρε για πρώτη φορά στην Ιστορία του πρωτάθλημα και κύπελλο και είναι επόμενο να δώσει τις εξετάσεις σε σύγκριση τον... εαυτό του. Θα πάρει άριστα όχι αν προκριθεί, αλλά αν καταφέρει να δείξει στο γήπεδο πως πορεύεται σ' άλλη διάσταση. Της σύγχρονης ΠΑΕ που στηρίζεται στις δυνάμεις της και τον προγραμματισμό της.

Γιατί, αλήθεια, στο πρόσφατο παρελθόν ο Άγιαξ που δεν ήταν τόσο καλός όσο σήμερα είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ δυο φορές; Και τον απέκλεισε στην Τούμπα. Γιατί, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ, το 2010 και το 2016 ''έδωσε'' την πρόκριση στην ολλανδική ομάδα; Πανεύκολη η απάντηση για όσους δεν τρέφονται με το σανό των πρωτοσέλιδων. Επειδή ο Άγιαξ κυκλοφορεί και οπλοφορεί δεκαετίες στην Ευρώπη ως ομάδα ''πανεπιστημιακής σχολής''. Γνωρίζει να αξιοποιεί τις όποιες δυνατότητες του και μόνο τυχαία δεν παίρνει τα αποτελέσματα που δικαιούται.

Είχε κερδίσει 1-0 στο Άμστερνταμ ο Παναθηναϊκός και έπεσε πανηγύρι. Λες και δεν θα γινόταν... ρεβάνς. Λες και δεν υπήρχε δεύτερο ματς. Τελικά, πέρασε ο Άγιαξ με νίκη 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Με αντίπαλο τον Άγιαξ επιτυχία για τον ΠΑΟΚ είναι να σταθεί στο ύψος του. Με την απόδοση του. Αυτό φτάνει και περισσεύει. Να δείξει ότι είναι ο πρωταθλητής και κυπελλούχος και έχει απαιτήσεις στην Ευρώπη. Δεν είναι αποτυχία αν αποκλειστεί από τον Άγιαξ.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ!