ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ

 

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Η αιώνια ερώτηση από καταβολής. Ακόμα δεν μεγαλώσαμε. Δηλαδή; Η σωστή ερώτηση είναι ποια ομάδα θα πάρει ένα πρωτάθλημα που δεν είναι... πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός. Μήπως κάποια άλλη από τις ''μεγάλες'' ομάδες μας.

Δεν έχω καμιά αντίρρηση ότι πράγματι διαθέτουμε ''μεγάλες'' ομάδες. Από καταβολής. Από πρωτάθλημα δεν πάμε καλά. Και, δηλαδή, τι πα'΄να πει πρωτάθλημα που να αξίζει; Να το πάρει η πρωταθλήτρια και μαγκιά της να το σηκώσει με τιμή και υπερηφάνια.

Ανταγωνισμός. Αυτό είναι το κριτήριο του πρωταθλήματος. Όταν απουσιάζει ο ανταγωνισμός, να με συμπαθάτε, το έργο δεν είναι πρωτάθλημα. Πρόκειται περί παρωδίας. Να ξέρουμε τι λέμε.

Και τι πά' να πει αυτός ο κερατάς ο ανταγωνισμός; Να σου το πω ήρεμα. Ένα πρωτάθλημα ίσως να διαθέτει ανταγωνισμό, κι ας μην υπάρχουν αρκετές ομάδες ικανες για τίτλο. Ακόμα και μ΄ ένα μονάχα φαβορί, όμως αν παίζει ο ανταγωνισμός το πρωτάθλημα αξίζει τα λεφτά του.

Αδιάγορο, δηλαδή, αν στο προσεχές πρωτάθλημα τον τίτλο θα διεκδικήσουν δυο, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Σημασία έχει το επίπεδο ανταγωνισμού. Να στο πω αλλοιώς. Τι να μου πει το ''πρωτάθλημα'' ακόμα κι αν το κυνηγήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική και τέσσερις ομάδες, άμα απουσιάζει ο αλήτης ανταγωνισμός.

Επιτέλους! Τι σόι πράμα είναι αυτός ο ανταγωνισμός που μας έχει ζαλίσει τον έρωτα. Εδώ είμαστε. Το πήρε ο ΠΑΟΚ με 80 βαθμούς. Ο τελευταίος Απόλλων μάζεψε μόλις 10 πόντους. Αν, λοιπόν, υπολογίσεις ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μείον 2, τότε η διαφορά του πρώτου από τον ουραγό είναι 72 βαθμοί. Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, μάστορα. Η 14η ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους 27 βαθμούς του, έχει διαφορά 65 από τον πρωταθλητή.

Πρωτάθλημα δεν είναι ο σκοτωμός στην κορυφή της βαθμολογίας. Αλλά ο βαθμός αντίστασης των μικρών στα παιχνίδια με τους μεγαλους. Πρόσοχή! Δεν κρίνουμε ομάδες, Π.Χ. τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ ή τον Άρη. Κρίνουμε το πρωτάθλημα, δηλαδή τον ανταγωνισμό που χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ 82 βαθμοί, η 3η ΑΕΚ 60, ο 5ος Άρης 49, ο 6ος Πανιώνιος 36. Έλα! Σα να συνοδεύουν το νεκρό στην κάσα για την τελευταία κατοικία του και οι μισοί από τους πεζοπορούντες τεθλιμένους συγγενείς είναι νεκροί κι αυτοί.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΡΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΛΟΥΚΙ