Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η... ''17 ΝΟΕΜΒΡΗ''

 

Αλλάζει, λένε, η Ιστορία του ΠΑΟΚ. Βαρειά κουβέντα αυτή. Άσχετη, βέβαια. Η Ιστορία είναι ένα παραμύθι και το πιο εύκολο να την φερμάρεις όπως σε βολεύει. Αν, όμως, αφήσεις στην άκρη τα μεραγκλαντάν, τότε η Ιστορία σε βάζει στη θέση σου. Εκεί που πραγματικά βρίσκεσαι και μακριά από όνειρα και φαντασιώσεις.

Και τον Άγιαξ να αποκλείσει δεν λες ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει, ότι άλλαξε την Ιστορία του. Πήρε πρωτάθλημα η ομάδα και βρήκαν την ευκαιρία να γλείψουν τον Ιβάν. Ένα πρωτάθλημα είναι επιτυχία, όχι αλλαγή πορείας. Όχι αλλαγή Ιστορίας. Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ να υπολογίζεται ως δύναμη ικανή να διεκδικεί πρωτάθλημα, όπως δεν συνέβαινε μέχρι πριν δυο χρόνια, θα χρειαστεί να το πάρει τουλάχιστον τρεις φορές την προσεχή πενταετία.

Τότε, ναι. Τότε θα πεις ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε κυβικά, έγινε αυτό που για δεκαετίες δεν ήταν. Ομάδα αξιόπιστου πρωταθλητισμού, όχι κάθε χρόνο πάμε να το σηκώσουμε και μένουμε από λάστιχο στο δρόμο. Κάθε χρόνο αποτυχία.

Δεν είναι επιτυχία που συλλάβανε την 17 Νοέμβρη μετά από 27 χρόνια. Είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Οι Έλληνες γιορτάζουν την απελευθέρωση από τους Τούρκους μετά από... 400 χρόνια. Και γλυτώσαμε από τον σουλτάνο χάρη στη βοήθεια των ξένων δυνάμεων. Και την 17Ν, που έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ της τρομοκρατικής οργάνωσης με τα περισσότερα χρόνια ασύλληπτη, την ξεκώλιασε η αγγλική και η γερμανική αστυνομία. Ποιος Χρυσοχοίδης που τον έκανε υπουργό και ο Μητσοτάκης.

Στον έβδομο χρόνο του στον ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα ο Σαββίδης. Και... άλλαξε κιόλας την Ιστορία της ομάδας; Να μιλήσουμε σοβαρά. Πρώτος στόχος είναι ο ΠΑΟΚ να σταθεροποιηθεί στην Ελλάδα. Να παίζει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Και μετά να ανοίξει πανιά στην Ευρώπη. Δηλαδή; Να σταθεροποιηθεί και ως δύναμη υπολογίσιμη εκτός συνόρων και να μη... συλλαμβάνεται από κατώτερους αντιπάλους.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ