ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

 

Κλειστή η πόρτα στους ομίλους του champions league εάν ο Ολυμπιακός δεν αποκλείσει και την ρωσική Κρασνοντάρ, την οποία αντιμετωπίζει στο πρώτο ματς αύριο Τετάρτη στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι αρκετοί οι δυο προκρίσεις επί της τσέχικης Βικτώρια και (φώτο) της τούρκικης Μπασακσχεσήρ. Ελληνική ΠΑΕ είναι ο Ολυμπιακός, σε υποβαθμισμένο πρωτάθλημα συμμετέχει και γι' αυτό έχει τις δικές του ευθύνες.

Τη δεκαετία του '90 δυο ομάδες έμπαιναν κατ' ευθείαν στη πρώτη σε σπουδαιότητα ευρωπαϊκή διοργάνωση και μια τρίτη ελληνική με μπαράζ. Πάνε αυτά, πέθαναν. Και ποιος φταίει που το πρωτάθλημα είναι για τα αζήτητα; Όχι, βέβαια, ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης. Το συμφέρον για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αφορά κυρίως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τις δυο μεγαλύτερες και περισσότερο εμπορικές ομάδες της χώρα. Και κατά δεύτερο λόγο την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αυτές, όμως, οι τέσσερις ομαδάρες μας ποτέ δεν ασχολήθηκαν, ποτέ δεν προβληματίστηκαν για το πως θα βελτιώσουν το προϊόν. Το δικό τους προϊόν. Μοναδική αγωνία τους η ομαδάρα τους, πότιζαν μόνο το δέντρο τους κι έχασαν το δάσος. Να, γιατί σήμερα χύνουν αίμα για να προκριθούν, κι αν θα προκριθούν στους ομίλους. Κι αν τα καταφέρουν να προκριθούν, θα είναι έκπληξη να συνεχίσουν στο champions league.

Ευθύνη έχει και το κράτος. Από το 1979 με την καθιέρωση του επαγγελματισμού και τη σύσταση ανωνύμων εταιρειών καμιά κυβέρνηση μέχρι και σήμερα δεν έβαλε τα πράγματα κάτω για να ξεκαθαρίσει τη σχέση με τις ΠΑΕ. Κι αυτή η νοσηρή κατάσταση βολεύει τις ομαδάρες μας, δηλαδή τα αφεντικά τους, που ενδιαφέρονται να παίρνουν ένα εύκολο πρωτάθλημα, όχι να κατακτούν τον τίτλο μετά από υψηλό ανταγωνισμό.

Ο μεν πρωταθλητής ΠΑΟΚ έμεινε έξω από το πάρτυ του champions league με τα χοντρά έσοδα, ο δε δευτεραθλητής Ολυμπιακός κινδυνεύει να αποκλειστεί από την ανώτερη του Κρασνοντάρ, κάποτε πόλης των Κοζάκων, σήμερα με 1.350.000 πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ!