Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ... ''ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ''

 

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στις δέκα. Και επικίνδυνο για τον απαιτητικό Ολυμπιακό, να επανέλθει στους ομίλους του champions league. To αυτό επιθυμεί και η αντίπαλος, η Κρασνοντάρ, φανέλα ψιλοάγνωστη, αλλά στο ζύγι ομάδα ισχυρώτερη από τον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν είχε παρουσία στους ομίλους η ρωσική ομάδα και επόμενο να την δικαιούται μετά και την πρόκριση της σε βάρος της Πόρτο με τη βαρειά ευρωπαϊκή αύρα.

Φιλολογίες. Πραγματικότητα ότι η Κρασνοντάρ ήταν δεύτερη στο ρωσικό πρωτάθλημα και σήμερα, μετά από έξι αγωνιστικές είναι στη βαθμολογία πίσω μόλις ένα πόντο από την πρωταθλήτρια Ρούμπιν Καζάν. Πραγματικότητα επίσης ότι η ομάδα που θα δούμε σήμερα στο Καραϊσκάκη διαθέτει κατά τεκμήριο καλύτερο παικτικό υλικό. Αυτά κι άλλα ''πραγματικά'' στοιχεία σύμφωνα με τη ποδοσφαιρική λογική θεωρούνται απλά... ''φιλολογίες''. Επειδή, τελικά, μιλάει το γήπεδο και η γλώσσα μιας αναμέτρησης να μην είναι... κατανοητή, ίσως διότι υπήρξε... αφωνία, κακοφωνία στο φαβορί.

Μ' άλλα λόγια, αν μιλάμε ποδοσφαιρικά, μόνο καταδικασμένος δεν είναι ο Ολυμπιακός,στη διπλή σύγκρουση του με την ρωσική ομάδα. Φιλολογία είναι και το άλλο. Ότι τα τελευταία 20 χρόνια και σε δέκα ελληνορωσικές μάχες στα κύπελλα Ευρώπης μονάχα δυο φορές προκρίθηκαν δικές μας ομάδες. Ούτε και οι τζογαδόροι δεν λαμβάνουν υπ' όψιν αποφασιστικά τέτοιες ''φιλολογίες''.

Από τον Ολυμπιακό περιμένουμε να δούμε το... άγνωστο. Τι κέρδισε, πέραν βέβαια από τις δυο προκρίσεις, στα τέσσερα ματς με Βικτώρια και Μπασακσχεσήρ. Τι πρόσθεσε ο Ολυμπιακός, τι βελτίωσε στην ομάδα, η οποία καλείται να παίξει καλύτερα απ' όσο στους προηγούμενους αγώνες με τους δευτεραθλητές της Τσεχίας και της (φώτο) Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ... ΧΙΛΗ!