ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

 

Άνθρωπος του ποσοσφαίρου ο Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος και δεν έπρεπε να προσληφθεί στην ΑΕΚ και διατηρήθηκε περισσότερο απ' όσο αναμενόταν. Με άλλα λόγια καθυστέρησε η διακοπή της παραμανής του στην ομάδα.

Ναι, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, προέρχεται από το ποδόσφαιρο,ανήκει στο χώρο ο 48χρονος Πορτογάλος αλλά είναι ακατάλληλος για προπονητής σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν κανει για αυτή τη δουλειά. Ξέρει από μπάλα, σπουδαγμένος είναι, έχει εμπειρίες αλλά όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βιογραφικό του, ούτε ο μπαμπάς του, αν ήταν μεγαλομέτοχος σε κλαμπ, θα του ανέθετε την αγωνιστική διαχείριση,

Άλλο είναι σχετικός κάποιος στο αντικείμενο, άλλο και ικανός στη συγεκριμένη ειδικότητα του προπονητή. Στην πραγματικότητα,όπως έχει εξελιχθεί η δουλειά τις τελευταίες δεκαετίες, ο προπομητής είναι και μάνατζερ, όχι με την εννοια του ατζέντη. Κάτα κάποιο τρόπο και εκ των πραγμάτων ο προπομητής είναι ι διευθύνων σύμβουλος στο κομματι το αγωνιστικό, Δεν λεχει μόνο την ευθύνη της πορείας σε πρωτάλημα, κύπελλο, Ευρώπη, αλλά και την αξιοποίηση του ρόστερ, ώστε να μεταπωληθούν παίκτες με ποσό υψηλώτερο από εκείνο της απόκτησης τους.

Ο Καρντόσο δεν πέρασε και δεν ακούμπησε στην ΑΕΚ. Το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Προκάλεσε ζημιά στην ομάδα. Δεν φταίει αυτός. Το λάθος πληρώνει η ΠΑΕ με την πρόσληψη του Πορτογάλου. Μ' αυτόν η ΑΕΚ έμεινε πίσω και θα χρειαστεί χρόνο για να συνέλθει. Να 'ρθει στα ίσα της.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ ΑΕΚ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ