ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ, ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

 

Έκπληξη η νίκη της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα. Όχι δα! Από το πρώτο υμήχρονο κέρδιζε με δύο γκόλ την αντίπαλό της, η οποία είχε πάρει το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με 3-1. Αυτό το αποτέλεσμα, το 0-2, που σθάτηκε και τελικό, δεν είναι έκπληξη: Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική πραγματικότιτα και λογική η εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ δεν διαεύδει απαραίτητα την αγωνιστική της εικόνα, όπως την έδειξε στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια.

Να τοι πούμε αλλοιώς. Αν η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή δεν έχανε από την Ξάνθη, δεν απολυόταν ο προπονητής. Αν δεν απολυόταν ο Καρντόσο, η παίκτες δεν θα τα έδιναν όλλα στη ρεβάνς με την τουρκική ομάδα. Συμβαίνει. Ομάδα βουτηγμένη στο πρόβλημα και υπεύτινος για αυτό ο προπονητής παίρνει απολυτήριο πρόωρα, όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ, στο αμέσως μετά πρώτο ματς δείχνει άλλον εαυτό.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θέλουν να κρατησουν όρθια την ομάδα στην οποία τρώνε ψωμί. Επειδή δεν τους συμφέρει επαγγελματικά η ομάδα να διαλυθεί αγωνιστικά. Κάτι τέτοιο τους μειώνει προσωπικά.

Τέλος πάντων, συμβαίνει συνήθως. Ομάδα που διώχνει τον προπονητή, αμέσως μετα παρουσιάζεται "αλλαγμένη" για ένα-δύο αγώνες, όχι περισσότερο.

Η ΑΕΚ έδωσε δύο παιχνίδια με την ρουμάνικη Κραιόβα και ήταν ένα μάτσο χάλια. Και στα δύο ματς.Ακόμα πιο κακή ήταν με Τράζονσπορ και Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τι έγινε χθές στην Τραπεζούντα; Με μάγια, βότανα και ξόρκια εξαφανίστικε το πρόβλημα της ΑΕΚ. Όχι, δα!


Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ