ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

Όλα γίνονται. Όλα έχουν γίνει. Αυτό που πράγματι συμβαίνει στη ζωή, όπου ένας πρώην τίποτας κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της κορυφής, οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά, το μάθαμε από το γήπεδο. Ο μικρός να κερδίζει τον μεγάλο. Τον πιο μεγάλο. Τον πιο δυνατό της γης. Όπως το πέτυχε η εθνική ομάδα του μπάσκετ, σα σήμερα πρώτη Σεπτεμβρίου, το 2006.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, στην Ιαπωνία. Προπονητής της εθνικής ο Παναγιώτης Γιαννάκης και παίκτες που όλοι σήμερα αποτελούν παρελθόν στην εθνική, έστω κι αν κάποιοι συνεχίζουν την καριέρα τους. Η Ελλάδα, λοιπόν, κέρδισε 101-95 τις ΗΠΑ και έφτασε στον τελικό. Γίνεται; Έγινε!

Η γεννήτρα του παιχνιδιού, η Αμερική, να χάσει σε επίσημο αγώνα από την... Ελλάδα. Η πλανηταρχία του μπάσκετ, η dream team, στο άθλημα που τόσο ταιριάζει στους μαύρους, να ηττηθεί από αντίπαλο χώρας με δέκα εκατομμύρια πληθυσμό.

Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς, Ζήσης, Ντικούδης, Κακιούζης, Φώτσης, Λαζ. Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας και ένας... ομόχρωμος του Αντετοκούνμπο, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Πάντα η Ελλάδα έβγαζε παικταράδες στο μπάσκετ και η εθνική έγινε ''η επίσημη αγαπημένη'' μετά την πρωτιά στην Ευρώπη, το 1987.

Για την Ιστορία. Στον τελικό του 2006, η εθνική έχασε το χρυσό από τη νικήτρια Ισπανία με 70- 47.

Σήμερα στις 3 μ.μ. από την κρατική τηλεόραση θα δούμε την πρεμιέρα της εθνικής στο μούντο της Κίνας. Αντίπαλος το Μαυροβούνιο. Ταυτόχρονα θα παίξουν Νέα Ζηλανδία -Βραζιλία, οι δυο άλλες ομάδες στον όμιλο μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ, ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ