ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΡΜΑ ΤΟΥ Η... ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΜΑΡ

 

Το σήριαλ της μεταγραφής Νεϋμάρ στην Μπαρτσελώνα κράτησε σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Τελικά, ο Βραζιλιάνος παικταράς παρέμεινε στην Παρί Σαιν Ζερμαίν και θα χρειαστούν κι άλλα επεισόδια, μέχρι την επιστροφή του στην Μπαρτσελώνα, για να ολοκληρωθεί το σήριαλ.

Κι ενώ ήταν στις πιο υψηλές θεαματικότητες το σήριαλ Νεϋμάρ, δεν έχασε την ευκαιρία ο Κριστιάνο Ρονάλντο να πετάξει στον αέρα την κακία του. Που ναι μεν είναι... ζήλια και παράπονο μαζί, τα διεθνή ΜΜΕ να σνομπάρουν τον ίδιον και τις αναρτήσεις του με την γκόμενα του, αλλά είναι και αλήθεια αυτό που είπε ο Πορτογάλος:

- Δίνονται περισσότερα και από 100 εκατομμύρια σε παίκτες που δεν αξίζουν τόσα λεφτά.

Ο Νεϋμάρ δεν είναι μόνο μια κλάση τουλάχιστον καλύτερος από το μέσο όρο, είναι και γαμώ τη φίρμα. Και το σταριλήκι του κόβει εισιτήρια περισσότερα απ' όσο αξίζει σαν παίκτης. Να το πούμε αλλοιώς, η προσφορά του στην Παρί και την Βραζιλία δεν δικαιολογεί τα φράγκα που κάνει παντελόνι. Να, όμως, που στην αγορά το όνομα Νεϋμάρ, το προϊόν Νεϋμάρ πουλάει. Και η Μπαρτσα ή η Ρεάλ και η Γιουβέντους που θέλουν τον αραπάκο, δεν βάζουν στη ζυγαριά μόνο την παικτική του αξία, αλλά και τη χρηματιστηριακή του αύρα στο χώρο των πολυεθνικών και χορηγών.

Μέσι, Ρονάλντο, Νεϋμάρ, Εμπαπέ, μαύρος κι αυτός της Παρί επίσης, τα πρώτα ονόματα στην πιάτα. Και επειδή η βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχει ξεφύγει σε οικονομικά κέρδη και έχει ανάγκη τη λογική του star system, τα μηδενικά στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών εξαρτώνται και από το επικοινωνιακό τους γκελ, πέραν βέβαια από το πόσο μετράνε στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ2020 ΠΟΥ... ΚΡΥΒΕΤΑΙ;