ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΩΝΗΣ, ΑΛΛΑ...

 

Ο Δώνης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Αλλοίμονο. ΠΑΕ και επαγγελματίας έχουν υπογράψει γραπτή συμφωνία, η σχέση τους δεν είναι στον αέρα, ούτε σχετίζεται με το κάποιο παρελθόν του προπονητή ως ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Μην το γυρίσουμε στο καφενείο.

Και στην ΑΕΚ, μάλιστα δυο φορές έπαιξε ο Δώνης, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, που τον έστελνε δανεικό δεξιά κι αριστερά. Και τη φανέλα τριών ομάδων της Αγγλίας φόρεσε ο Δώνης. Πάντα με συμβόλαιο, όχι στο μιλητό, ούτε λόγω οπαδοσύνης. Είπαμε. Μην το πάνε καφενείο η δουλειά.

Το συμβόλαιο λέει πως ο προπονητής αμείβεται 20 τόσα χιλιάρικα το μήνα και αν για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και με γνήσια παραίτηση του, όχι με απόφαση της ΠΑΕ, για να μη μειωθεί το κύρος του, θα πάρει 14 μηνιάτικα. Άρα, έτσι ή αλλοιώς αποζημίωση δεν τη γλυτώνει το μαγαζί.

Τι σημαίνει η κουβέντα ''Σκέπτομαι και την παραίτηση... '' του 51χρονου Γιώργου Δώνη, για πολλούς του καλύτερου Έλληνα προπονητή; Την είπε αμέσως μετά τη ''ντροπιαστική'' ήττα 4-0 από τον Άρη, την περασμένη Κυριακή. Και έβαλε τον αστερίσκο ''Θα μιλήσω με τους παίκτες και τον Νταμπίζα...''. Σημαίνει δυο πράγματα η σκέψη, η πρόθεση να παραιτηθεί.

Το μοτέρι δεν πάει άλλο. ''Μέχρι εδώ ήτανε ό,τι ήταν να δώσω στην ομάδα, ό,τι ήτανε να πάρει από μένα η ομάδα... ''. Σαχλαμαρίτσα γουστόζικη και κυριλάτη η ατάκα ''Θα τα σπηκάρω κατά πρώτον με παίκτες και Νταμπίζα...''. Με την ευκαιρία ο Νταμπίζας έχει κι αυτός παρόμοιο συμβόλαιο, με μηνιάτικα, αλλά κάτι ψιλά χιλιάρικα λιγώτερο.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΣ