Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;

 

Με την ίδια ενδεκάδα που σχεδόν αρίστευσε εναντίον της Τότεναμ ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο μαϊμού ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό κι ήταν ένα μάτσο χάλια. Η δικαιολογία που ακούστηκε; Οι παίκτες ήταν... κουρασμένοι. Ασόβαρη κουβέντα. Αστήρικτη.

Για να μην... κουραστούν εν όψει του αγώνα στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι έδρας με την Λαμία άλλαξε πέντε στην ενδεκάδα.

Ο σπουδαίος Φράντισεκ Φάντροκ (1014-1981) όταν ήταν προπονητής στην ΑΕΚ (1974-77) έλεγε στους παίκτες ότι ευρωπαϊκή ομάδα είναι εκείνη που αντέχει δυο παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Στην Ελλάδα, αν συμφωνεί κανείς με τον Φ.Φ., δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ομάδα. Γιατί καμιά δεν είναι σε θέση να κρατά το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο με δυο καρπούζια στα χέρια. Ένα καρπούζι είναι το πρωτάθλημα, το άλλο η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κερδίσει, χάσει μεθαύριο Τρίτη με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός δεν θα έχει ουδεμία σχέση με την ομάδα που έπαιξε στα ματς πρωταθλήματος. Και στα πέντε ματς πρωταθλήματος. Το ότι μια ομάδα συμμετέχει σε κύπελλο Ευρώπης δεν την κάνει και ευρωπαϊκή. Στο γάμο παντρεύονται μόνο ο γαμπρός και η νύφη, οι προσκεκλημένοι θα πάρουν τα κουφέτα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ... ΣΤΗΘΕΙ Η ΔΙΚΗ