ΒΑΡΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

 

Ο ΠΑΟΚ καταδικασμένος είναι να κυνηγάει τη μοναδική επιτυχία της Ιστορίας του. Να επαναλάβει το νταμπλ της περασμένης σαιζόν. Φορτίο βαρύ που είναι υποχρεωμένος να το κουβαλήσει μέχρι τέλους. Μέχρι το τέλος του τέλους! Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και των play-off, τα οποία θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος. Αν, βεβαίως, ο πρωταθλητής και κυπελλούχος καταφέρει να διεκδικεί μέχρι τελευταία αγωνιστική τον κούπα.

Ιστορική επιτυχία θα 'ναι για τον ΠΑΟΚ κι εάν επαναλάβει μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν χάνει πόντους το σουξέ του στην περίπτωση που χαθεί το κύπελλο του 2020. Όπως και να 'χει το βάρος του νταμπλ επόμενο είναι να αχγώνει την ομάδα. Θα απωλέσει βαθμούς και σήμερα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, όπως την περασμένη Κυριακή, όταν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις 2-2 τον Άρη στην Τούμπα;

Άλλο η ομάδα διεκδικεί ένα στόχο, άλλο, τελείως διαφορετικό κάτω από διαρκή πίεση να προσπαθεί κάθε αγωνιστική να μην απομακρυνθεί από την περσινή επιτυχία.

Η ΑΕΚ. Αν δεν προερχόταν από τρεις νίκες σερί, μάλιστα τις δυο εκτός έδρας, είναι σίγουρο πως με σπασμένες τις φτερούγες της θα αντιμετώπιζε απόψε στις 7.30 τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ. Το στραβοπάτημα της πρεμιέρας, την ήττα έδρας από την Ξάνθη, η ΑΕΚ το ξεπέρασε και με φουλ ψυχολογία θα ζητήσει μόνο τη νίκη.

Φτάνει μονάχα η ψυχολογία σε μια τέτοια αναμέτρηση; Και περισσεύει! Το είδαμε την περασμένη Κυριακή στο ίδιο γήπεδο. Η πίστη του Παναθηναϊκού θριάβευσε απέναντι στον ανώτερο σ' όλα τα επίπεδα Ολυμπιακό. Βεβαίως η καλή ψυχολογία φέρνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, περισσότερο, πολύ περισσότερο από την όποια αγωνιστική αξία.

Και ο προπονητής του Ολυμπιακού δίσταζε να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, και εκείνος του ΠΑΟΚ. Τελικά το rotation του Μάρτινς χθες στο Καραϊσκάκη έγινε σχεδόν 50%. Το ίδιο αναμένεται, σε μικρότερο βαθμό, κόντρα στην ΑΕΚ από τον Φερέιρα.

Η ΑΕΚ, όμως, θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ, όχι ακριβώς οι ποδοσφαιριστές τους. Το όνομα των αντιπάλων ανεβάζει το θερμόμετρο του αγώνα. Η φανέλα των δυο δικεφάλων, όχι ποιοι τη φοράνε, ορίζει το μαγνητισμό του συγκεκριμένου ντέρμπυ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ;