Τα αδελφια Αφρουδακη

 

Όνομα και πράγμα. Στον αφρό και τα τρία παιδιά. Παιδιά της πισίνας και του πόλο και οι τρεις. Βεβαίως την δόξα και την μεγάλη αναγνώριση έχει ο μεγάλος, ο Γιώργος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων (1996, 2000, 2004, 2008, 2012), έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα με 1600 γκολ. Θεωρείται ένας από του κορυφαίους αθλητές πόλο την ιστορία.

 

Δεν είναι σπάνιο, ούτε περίεργο αν μια οικογένεια έχει τρία παιδιά ας πούμε, τα μικρότερα να “ζηλέψουν” και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του μεγάλου. Έτσι ακριβώς έγινε στην οικογένεια Αφρουδάκη. Έπεσε ο Γιώργος στην πισίνα και ακολούθησε ο Ζάχος και μετά ο Χρήστος.

 

Γιώργος Αφρουδάκης: Ο μεγάλος αδελφός, που αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας των ανδρών, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του για περίπου 20 χρόνια, μέχρι και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Γέννηση: Σαν χθες 17 Οκτωβρίου, το 1976 (ηλικία 41), Αθήνα, Ύψος: 1,93 μ., Βάρος: 103 kg, Σύζυγος: Μαρία Ζούπα (νύμφ. 2005), Παιδιά: Πολύβιος, Χρήστος.  Ο Γιώργος έγραψε ιστορία στις 25 Νοεμβρίου 2005 στη Νέα Σμύρνη. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πέτυχε το χιλιοστό του γκολ στην Α1 πόλο, ανεβάζοντας τον πήχη για τον τίτλο του μεγαλύτερου σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας.
 
Ζάχος Αφρουδάκης: Ο μεσαίος γιος της γνωστής Απολλωνιστικής οικογένειας Αφρουδάκη γεννήθηκε την πρωτοχρονιά του 1980. Ο Ζάχος είναι ο λιγότερο προβεβλημένος από τα τρία αδέλφια. Ο Γιώργος αποχώρησε απ’ τη δράση το καλοκαίρι του 2016. Φέτος ήρθε η σειρά του Ζάχου να κρεμάσει το σκουφάκι του. Ωστόσο, όλα όσα κατάφερε μέσα στην πισίνα δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Ο 37χρονος πολίστας είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Πανηγύρισε, ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, την άνοδο στην Α1 πόλο ανδρών.
 

Χρήστος Αφρουδάκης (γεννημένος στις 23 Μαϊου 1984) είναι Έλληνας διεθνής υδατοσφαιριστής. Έχει ύψος 188 εκ και αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Βουλιαγμένη, στην οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2002, σε ηλικία 18 ετών. Στη Βουλιαγμένη παρέμεινε μέχρι το 2004. Το 2007 ο Χρήστος έκανε μετεγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2011, έχοντας καταφέρει να κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας και 4 Κύπελλα Ελλάδας. Από τις 9 Ιουλίου του 2011 αγωνίζεται στο Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Μάλιστα, με την ομάδα της Βουλιαγμένης κατάφερε να κατακτήσει το εγχώριο νταμπλ του 2012.

Η οικογένεια Αφρουδάκη έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως έχει..

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr