ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΔΕΝ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ

 
Ούτε η ΑΕΚ έχασε, ούτε ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Η μεγάλη αλήθεια στο 0-2 που δεν έγινε 0-3 και 0-4, αλλά 3-2 τελικά είναι ότι κέρδισε το ποδόσφαιρο. Μια τέτοια αλήθεια, αντιληπτό, δεν πουλάει διότι ποιος ασχολείται με τη μαγεία και το μεγαλείο του παιχνιδιού; Στην αγορά θα παίξει η μαγκιά του νικητή, η ντροπή του χαμένου. 
Νίκησε ο Παναθηναίκός, μπράβο στον Παναθηναϊκό, με τη βαρειά φανέλα. Έχασε η ΑΕΚ ένα ''δικό'' της παιχνίδι, άρα δεν αξίζει να έχει απαιτήσεις πρωταγωνίστριας στο πρωτάθλημα. Κουβέντες επιφανειακές. Κρίσεις που πατάνε στο τελικό αποτέλεσμα. 
Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει στη συνέχεια ποια θα είναι η πορεία του Παναθηναϊκού, και της ΑΕΚ. Ένα ματς, ένα αποτέλεσμα είναι ένα αποτέλεσμα. Τίποτα περισσότερο. Ποιος το λέει αυτό; Το ποδόσφαιρο. Η φύση του ποδοσφαίρου.
Τολμώ να πω πως η ΑΕΚ δεν πήρε χαμπάρι πως και γιατί προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο. Και ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πρέφα, καμιά συναίσθηση ότι κατάφερε να πετύχει την ανατροπή. Άλλη αλήθεια αυτή, και αφορά συγκεκριμένα το χθεσινό αγώνα, δεν είναι μια θεωρητική προσέγγιση αποκρυφισμού του αδιάβαστου, στην πλειοψηφία του κόσμου, ποδοσφαίρου.
Διαβάστε ακόμα: