Ο ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ ΣΤΟΝ... ΠΙΣΙΝΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

 
Στο 88 έπαθε την καταστροφή η ΑΕΚ, από το Παναθηναϊκό. Το σωστό είναι ότι ολοκληρώθηκε η τραγωδία στην Επίδαυρο του ΟΑΚΑ μόλις δυο λεπτά πριν την κανονική διάρκεια της παράστασης. Και με σκόρερ στο τρίτο γκολ, πρώην παίκτη της ΑΕΚ. Τον Κολοβέτσιο, μπακ δεύτερης σειράς, πριν ήταν στα Γιάννενα, σήμερα τίμια βγάζει το μεροκάματο στον Παναθηναϊκό.
 
Δεν κατάλαβα. Τι θα πει 88 και 93; Το παιχνίδι παίζεται κανονικά και νόμιμα και στο 89 και στο 96, άμα λάχει. Και ό,τι γράψει στο παρατρίχα του 90 και στο συντρίχα του 90, γράφεται και μετράει. Μάλιστα, ενάμισυ χρόνο στον Παναθηναϊκό, ο Κολοβέτσιος και είχε σκοράρει μόνο μια φορά, η δεύτερη ήταν προχθές Κυριακή. Έτσι είναι. Αρκεί ένα μονάχα ματς ο ποδοσφαιριστής ο μη φίρμα να στην φερμάρει, και να γράψει το όνομα του στην Ιστορία διότι λόγω αυτού συνετελέσθη νίκη αλησμόνητη. Και το εκ Λαρίσης παλληκάρι σε μια φάση μόνον να βγάλει τα λεφτά του συμβολαίου του, και του νέου μαζί αν το ανανεώσει το καλοκαίρι. 
 
Μια κουβέντα του αέρα είναι να πεις "Μα, στο 88... ''. Αυτά τα αμανετζήδικα κλισέ, τα πολυμεταχειρισμένα, κρατάνε τον κόσμο στην τύφλα του και δεν τους λούζει το φως, το πνευματικό φως του ποδοσφαίρου. Όλα, ρε, γίνονται, τουτέστιν και τούμπα έρχεται το έργο και δυο λεπτά πριν και δυο μετά το 90. Χρόνος ψαχνός κι αυτός, όπως σε τρία μόλις λεπτά ο Παναθηναϊκός κωτσάρησε τεμάχια δυο και ισοφάρισε 2-2.

Και λέγε εσύ, για το καταραμένο τρίλεπτο. Το καντέμικο. Για τη μια φάση που την έφαγες στον πισινό και πάρτον κάτω. Τρίλεπτο είπες; Και στο δευτερόλεπτο γίνεται η ζημιά. Να σου αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού. Τελικά! Άλλα εκατό χρόνια να παίζεται το τόπι στην Ελλάδα, κάποιοι δεν πρόκειται να το καταλάβουν. Να μπουν στη ψυχή του. Ρολάρει το πράμα και δεν λογαριάζει το χρονόμετρο. Σακούλα;
Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΔΕΝ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ