ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡΝΤΑΡ ΜΠΕΤΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Επιστροφή στο πρωτάθλημα αυτό το σαβατοκύριακο, μετά τη διακοπή για τα δυο τελευταία παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Αλήθεια, τι είναι το πρωτάθλημα; Ένα ποδοσφαιρικό σήριαλ με αρχή και τέλος, αφού μας χαρίσει το θρίλερ της εξέλιξης του. Μια περιπέτεια διαρκείας, τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστική που διαμορθώνουν ένα κάθε άλλο σταθερό σκηνικό στη βαθμολογία.

Πρωτάθλημα, λοιπόν, δεν είναι μονάχα το γηπεδικό θέαμα, οι κόντρες κάθε εβδομάδα, είναι και οι ανατροπές στη βαμολογία. Η ομάδα που προηγείται να αισθάνεται την ανάσα των αντιπάλων της ή και να χάνει την πρωτιά.

Και σκέπτεσαι. Πόσο κι αν το ευχαριστιέται το πρωτάθλημα ο Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος, μ΄όλα αυτά που ακούει και διαβάζει. Να καραξεφτυλίζουν το πρωτάθλημα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του. Οι εκπρόσωποι εκείνων των ΠΑΕ που διεκδικούν την κούπα. Που φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Φοβερό. Λες και δικαίμα να βγάζουν σκάρτο το πρωτάθλημα, μάλιστα κάθε εβδομάδα, μην παραλείψουν να ξεχαστούν μια αγωνιστική, μόνο ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Βέβαια. Ομάδα που δεν είναι φιρμάτη, που δεν έχει μπούγιο οπαδών, τι να μας πει, ας κάτσει στα αυγά της.

Φοβερό και τρομερό. Το πρωτάθλημα τους, των μεγάλων το πρωτάθλημα, είναι σημαδεμένο. Βρώμικο. Γιατί η κάθε μια ομάδα είναι θύμα της παρασκηνιακής εγκληματικής και βέβαια συστηματικής παρέμβασης των αντιπάλων της, Το λένε οι ίδιοι. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δυο τα σίγουρα αποτελέσματα.

- Ένα. Θα το πάρει η ομάδα εκείνη που θα καταφέρει να θριαμβεύσει αγωνιστικά διότι δεν την φρέναραν οι ατιμίες των αντιπάλων.

- Δυο. Η ομάδα που θα χάσει το πτωτάθλημα θα σχίζει τα ρούχα της για το κυνήγι που δέχθηκε και θα βγάλει κάλπικο τον τίτλο της άλλης ομάδας.

Να, γιατί είναι εύλογο το ερώτημα. Πόσο να χαίρεται κανείς τη συγκίνηση και τη γοητεία του πρωταθλήματος, όταν πριν ακόμα αυτό ξεκινήσει και μετά αφού τελειώσει οι γνωστοί εξυγιαντές του το ντύνουν με ατέλειωτη υποψία και λάσπη. Και πιθανόν να μην έχεουν άδκο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ