ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΚΛΕΙΔΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ... ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 

Ανοίξαμε την κουβέντα με τους δανεικούς παίκτες, με αφορμή το ματς ΠΑΟΚ - Λάρισα και τη μη συμμετοχή κόντρα στη γηπουδέχα ομάδα των Ουάρντα και Κάτσε, οι οποίοι τούτη τη σαιζόν φοράνε τη φανέλα της φιλοξενούμενης ΠΑΕ στην Τούμπα.

Οι δανεικοί παίκτες, λοιπόν. Είχε αναπτυχθεί ατέλειωτη παραφιλολογία, νοσηρή, δήθεν ηθικοπλαστική. Ότι μέσω των δανεικών ποδοσφαιριστών ο κάποτε ισχυρός της πιάτσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, πρώτος που ξεκίνησε το κόλπο, με στόχο να ελέγχει κάποιες ΠΑΕ παραρτηματικού τύπου. Σα να στέλνεις ένα γκομενάκι, μανουλομάνουλο σκέτο, να πλανέψει κάποιον και το κορίτσι να δουλεύει πρακτορικά για σένα. Έτσι είναι;

Η απάντηση είναι πράγματι ότι έτσι είναι. Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι; Είσαι λάθος ό,τι κι αν πεις. Κατ΄ αρχήν, είπαμε και δεν το παίρνουμε πίσω, ο δανεισμός παικτών είναι αναγκαίος, τόσο για τον ίδιον τον ποδοσφαιριστή, όσο και για τις δυο ομάδες, αυτήν που δανείζει και την άλλη που δανείζεται.

Όπως, επίσης, είσαι μέσα αν υποψιάζεσαι ότι με το δανεισμό αναπτύσσονται σχέσεις πονηρές ανάμεσα στους προέδρους των δυο ΠΑΕ. Οπότε;

Νόμος άγραφος. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Δεν θα το δεις πουθενά γραμμένο, όμως είναι νόμος. Ο Πανιώνιος δεν θα γίνει ποτέ Παναθηναϊκός, ούτε ΠΑΟΚ θα γίνει ποτέ ο Μακεδονικός και ο Αγροτικός Αστέρας.

Είπαμε. Τι είπαμε; Οι άγραφοι νόμοι είναι πιο ισχυροί από τους γραμμένους, από τους ψηφισμένους, τους θεσπισμένους. Η ΑΕΚ θα είναι στον αιώνα ΑΕΚ είτε πέσει στο ερασιτεχνικό, είτε μεταναστεύσει σ’ άλλη ήπειρο. Είπαμε. Άγραφος νόμος.

Μιλάμε για τους δανεικούς παίκτες. Και, όπως είπαμε, σύμφωνα με τους άγραφους νόμους, δεν διαταράσσεται η ισορροπία, ανάμεσα στις ομάδες. Η μεγάλη ομάδα θα είναι πάντα μεγάλη, η μικρή πάντα μικρή. Η μεσαία, μεσαία.

Αυτό, όμως, το σούπερ καθαρό νταραβέρι με τους δανεικούς εύκολα μετατρέπεται σε ύποπτο. Πότε; Όταν ο δανείζων παίκτες πρόεδρος είναι βρωμιάρης. Κάνει κακό στο πρωτάθλημα. Δεν αγοράζει π.χ. παίκτες νεαρούς κάποιας αξίας επειδή τους έχει ανάγκη, αλλά για να τους πασάρει σε ΠΑΕ που προσφέρονται να λαμογιάρουν. Δανείζει ο ισχυρός στον μικρό κι αυτός ξηγιέται αλεπουδιάρικα: «Μεγάλε, δώσε μου έναν- δυο δικούς σου παίκτες κι εγώ γίνομαι το γιουσουφάκι σου. Άστο επάνω μου. Θα περνάς ξεκούραστα από την έδρα μου κι εγώ θα κοπανάω όσο γίνεται τις ομάδες που δεν γουστάρεις».
Στη φώτο, ο Αλβανός Κάτσε του ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό το περασμένο πρωτάθλημα, σήμερα στην Λάρισα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΕΛΟ