ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

 

Το έφαγα στη μάπα, βαρέθηκαν να το ακούνε τα αυτάκια μου. Ότι η τάδε ομάδα είναι αδιάφορη. Συμβαίνει κι αυτή η μπούρδα από τους εκφωνητές. Μου λένε, δηλαδή, ''Έχε υπ' όψιν πως παρακολουθείς παιχνίδι που η μια ομάδα δεν καίγεται για το αποτέλεσμα, διότι έχει προκριθεί, ακόμα κι αν χάσει... ''. Τι λέτε, ωρέ άσχετοι. Πανάσχετοι.

Δεν υπάρχει αυτό. Μιλάμε για σώου. Για εμπορικό τηλεοπτικό θέαμα. Που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ενδιαφέρονται για το ματς. Και για να διευκολύνω την κουβέντα, να την κάνω απόλυτα ποδοσφαιρική, άλλο το ματς, άλλο το τελικό του αποτέλεσμα. Οι ομάδες καλούνται στο γήπεδο να παίξουν μπάλα, όχι να πάρουν αποτέλεσμα, έτσι ή αλλοιώς.

Το champions league, αν το έχετε πάρει πρέφα, πρώτα είναι θέαμα, πρώτα υπακούει στους κανόνες του εμπορικού σώου, και μετά είναι ποδόσφαιρο, με τις δυο ομάδες να έχουν την αγωνία της νίκης, της αποφυγής της νίκης.

Η ομάδα που θα δείξει αδιαφορία, δηλαδή μια αντιεμπορική, μια αντιποδοσφαιρική αγωνιστική συμπεριφορά, θα... τιμωρηθεί. Όχι σύμφωνα με τους νόμους! Θα μπει στη μαύρη λίστα διότι σαμποτάρει τη διοργάνωση. Θα την ξεσκίσουν με στημένο διαιτητή. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Τι, δηλαδή; Να μας χαλάσει το μαγαζί η ομάδα που θα εμφανίζεται... αδιάφορη, όπως ανοήτως έτσι χαρακτηρίζεται από τους ντόπιους εκφωνητές.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ, ΚΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ;