ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Πόσα εισιτήρια θα κόψει απόψε ο Παναθηναϊκός, στο παιχνίδι με τον Άρη; Την περασμένη εβδομάδα στο ματς έδρας με την Λαμία ο Παναθηναϊκός έκανε το αρνητικό ''ρεκόρ'' της αγωνιστικής, με 2.125 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ. Και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης είπε τα παράπονα του, για τη μικρή προσέλευση του κόσμου.

Για έναν Παναθηναϊκό τόσοι οπαδοί στο γήπεδο... δικαιολογούνται μόνο στην προπόνηση. Όχι σε αγώνα πρωταθλήματος. Δυο χιλιάδες εισιτήρια είναι νούμερο που ταιριάζει σε ομάδες γάμα εθνικής, μάλλον σ' εκείνες που δεν έχουν μπούγιο οπαδών.

Μια στιγμή, όμως. Το να καλούν τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να... υποστηρίξει την ομάδα είναι κάπως... άρρωστο. Το υγιές είναι να θέλει κάποιος να πάει στο γήπεδο γιατί θέλει να δει ποδόσφαιρο, καλή μπάλα από την ομάδα της καρδιάς του. Δεν είναι λαμόγιο ψηφοφόρος να σηκώνει πλακάτ σε προεκλογική συγκέντρωση, με την ελπίδα να αρπάξει μια αργομισθία ή να διοριστεί η κόρη του.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός που ήταν. Κακά τα ψέματα, το αν η ομάδα, η κάθε ομάδα κάνει ή όχι πρωταθλητισμό, δεν οφείλεται στην υποστήριξη ή την αδιαφορία του οπαδικού κοινού. Είναι υπόθεση αφεντικού, του μεγαλομετόχου, αν τα κιλά του είναι στα κυβικά του κλαμπ. Ύστερα είναι και το άλλο. Δεν είναι γήπεδο το ΟΑΚΑ. Στάδιο είναι, δεν βγάζει μυρουδιές μπάλας, δεν δίνει την αίσθηση ποδοσφαιρικής αρένας.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΕ Η ΒΡΙΣΙΑ ''ΓΑΒΡΟΣ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ