ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΙ ''ΜΙΚΡΟΙ'' ΕΧΟΥΝ...ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ

 

Το ζήσαμε κι αυτό στις μέρες μας. Μόλις πριν λίγα χρόνια αν το προέβλεπε κανείς θα τον έπαιρναν στο ψιλό. Περί τίνος πρόκειται; Το αγγλικό, όπως και το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πρωτοσέλιδο πια στις αθλητικές ιστοσελίδες. Προαναγγέλλονται στον ίδιο περίπου βαθμό προβολής όπως π.χ. ένα παιχνίδι ΑΕΚ- Παναθηναϊκός ή Άρης- Ολυμπιακός. Και την ώρα που διεξάγεται αγώνας, όχι απαραίτητα ντέρμπυ, γνωστής ομάδας της Αγγλίας ή της Ισπανίας, να μεταδίδεται ζωντανά κάθε στιγμή του.

Παίζει π.χ. Ατρόμητος- Λάρισα ή ΟΦΗ- Αστέρας και το ματσάκι περνάει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο. Από την άλλη, αντιμετωπίζεται ως γεγονός πρώτης επιλογής παιχνίδι της Αθλέτικο ή της Τότεναμ, της Άρσεναλ ή της Μπαρτσελώνα. Γιατί; Επειδή ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για το αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Ό,τι περισσότερο πουλάει, αυτό πλασάρουν τα media.

Tι έγινε χθες; Αυτό που δεν συμβαίνει στο πρωτάθλημα του Καραπαπά και του Μπέου. Του σπαθοφόρου του παρασκηνίου Κούγια και της παραγκίσιας μετά την Παράγκα ΕΠΟ. Η Σαουθάμπτον που παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία κέρδισε 2-0 την Τσέλσυ στο Stamford Bridge. Η λονδρέζικη ομάδα, η καλύτερη στο νησί την τελευταία δεκαετία, μετά το ''διπλό'' της επί της Τότεναμ έχασε στην έδρα της από την... Σαουθάμπτον.

Έκπληξη; Βόμβα; Η ''μικρή'' ομάδα, αυτή που δεν είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό, δεν κυκλοφορεί μονάχα με νύχια. Αγωνίζεται και με δόντια, και δαγκώνει δεν χάνει την ευκαιρία αν την βρει μπροστά της. Γιατί; Δεν φοβάται τον ανώτερο αντίπαλο! Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Τις βλέπεις τις μικρές ομάδες να παίζουν για να μη χάσουν. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν αντίπαλο στα ίδια κυβικά, όχι τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό.

Κάποια μέρα η μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, αυτή που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει τα ρούχα της. Δεν τραβάει. Στην κακή της μέρα, λοιπόν, η μικρή ομάδα δεν δείχνει τα μπαλάκια της μέσα στο σώβρακο, να πάρει αυτή το αποτέλεσμα. Όπως χθες στο Λονδίνο η Σαουθαμπτον άρπαξε το ''διπλό''.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΑΡΑΠΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ