Ο ΠΑΟΚ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟΥ... ΙΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

 

Αυτό είναι παιχνίδι απόψε στις 7.30 προκαλεί. Η αναμέτρηση του Άρεως και του ΠΑΟΚ. Του αιώνιου ΠΑΟΚ με τον αιώνιο Άρη. Ακριβώς, η αιωνιότητα είναι που ανεβάζει τα γράδα του αγώνα, όχι γιατί θα βρεθούν αντίπαλοι τούτοι και οι άλλοι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.
Μεγαλομέτοχοι, προπονητές, παίκτες, σήμερα αυτοί, χθες κάποιοι άλλοι, αύριο νέα πρόσωπα έρχονται και φεύγουν, όλοι χάνονται κάπου στον ίσκιο του ονόματος ''Άρης'' και ''ΠΑΟΚ''.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και κυπελλούχος. Αδιάφορο. Και να μην ήταν με τίτλους, και να μην ήταν αήττητος, και να μην ήταν πρώτο φαβορί και τούτη τη σαιζόν, το ντέρμπυ με τον Άρη κουβαλάει το μύθο του. Επειδή δεν θα συγκρουστούν τα δυο ρόστερ, αλλά τα... ονόματα ''Άρης'' και ''ΠΑΟΚ''.

Ένα τέτοιο ματς είναι ντέρμπυ ακόμα κι αν η μια ομάδα βρίσκεται στη β' εθνική. Ακόμα κι αν η μια ομάδα, π.χ. ο Άρης, δεν κάνει πρωταθλητισμό, και παίζει στην Τούμπα. Πάλι το παιχνίδι είναι στα ίσα, διότι δεν θα ανταγωνιστούν ποδοσφαιριστές, αλλά οι... φανέλες των δυο ομάδων. Τι θα πει αυτό; Θα πει ότι η αύρα του αγώνα, ο τυφώνας του κυκλώνα στο ματς των δυο συγκεκριμένων... φανέλων, βάζει μπουρλότο και ανάβει τους ποδοσφαιριστές. (Στη φώτο, το τελευταίο ΠΑΟΚ - Άρης 2-2, το ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, τον περασμένο Σεπτέμβριο)

Ιστορικά ο ΠΑΟΚ υπερέχει. Ποτέ δεν υποβιβάστηκε, όπως ο Άρης. Έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους. Έχει περισσότερες νίκες, 72 έναντι 64, στους 204 προηγούμενους μεταξύ τους αγώνες. Κι όμως, Άρης και ΠΑΟΚ είναι ίδιο μέγεθος! Και ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο ένας αιμοδοτείται από τον άλλον. Είναι ζευγάρι, τους έχει παντρέψει η Ιστορία!

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΝΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...