Ο ΠΑΟΚ ΜΗΔΕΝ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΚΑΥΤΑ ΜΑΤΣ

 

Χαιρόσουν τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στο άδειο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Επειδή έβλεπες ομάδα αγωνιστικά, κι όχι μόνον τα τελευταία χρόνια, κατώτερη από τον αντίπαλο του, κι όμως να τον παίζει μέσα στο σπίτι του. Επιβεβαιώθηκε για μια φορά ακόμα ένας από τους άγραφους νόμους της μπάλας.

Η Ιστορία έχει αποφασίσει ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποτελούν ''ζευγάρι'' που πάει πακέτο. Αδιάφορο αν ο ένας κυνηγάει πεωτάθλημα, ο άλλος όχι. Ο ένας έχει λεφτά, ο άλλος χρεωμένος. Ο ένας διοικητική σταθερότητα, ο άλλος μεγαλομέτοχο που τον έχει απορρίψει η εξέδρα. Ο ένας σε φόρμα ή πλήρης, ο άλλος σε αγωνιστική κρίση ή με απουσίες. Αδιάφορο ακόμα και η μεγάλη διαφορά στην αγοραστική αξία του ρόστερ. Όταν θα συναντηθούν θα γίνει ματς αληθινό ''αιωνίων αντιπάλων''.

Αύριο πιθανότατα να δούμε έναν Παναθηναϊκό που να μη βλέπεται. Όταν, όμως, ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός της Ιστορίας του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Στα αποδυτήρια οι παίκτες ''ντοπάρονται'', ανάβουν φωτιές μέσα τους ακριβώς γιατί τους δαιμονίζει ο μαγνητισμός της αναμέτρησης με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Τα είπαμε όλα αυτά για να φτάσουμε στο ΠΑΟΚ- ΑΕΚ της προσεχούς αγωνιστικής. Δυο ομάδες με διαφορά και αγωνιστική και στόχων. Καλύτερος ο πρωταθλητής κτυπάει πάλι την κούπα, ενώ η ΑΕΚ απλά διεκδικεί ένα τιμητικό πλασάρισμα στη βαθμολογία. ΚΙ όμως, το παιχνίδι είναι ανοιχτό στην Τούμπα. Επειδή είναι ντέρμπυ. Επειδή αναμένεται η ΑΕΚ να μην επαναλάβει, ειδικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, μια ακόμα απογοητευτική απόδοση.

Χαρακτηριστικό. Κατά τη γνώμη μου ο ΠΑΟΚ εναντίον της ΑΕΚ, στο ματς πρωταθλήματος του α' γύρου, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του την τελευταία διετία (φώτο). Κι όμως δεν κέρδισε. Προηγήθηκε δυο φορές και ισοφαρίστηκε 2-2. Με την ευκαιρία: Ο ΠΑΟΚ σε πέντε ντέρμπυ του πρωταθλήματος 2019-20 έχει μηδέν νίκες. Με Άρη και Παναθηναϊκό στην Τούμπα 2-2, με ΑΕΚ επίσης 2-2. Εκτός έδρας και τα άλλα δυο, 1-1 με Ολυμπιακό, ήττα 4-1 από τον Άρη.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ