ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

 

Στο επαγγελματικό, πιο σωστά στο επιχειρηματικό ποδόσφαιρο, τα φράγκα δεν τα φέρνουν οι ομάδες, ακόμα και οι πιο λαϊκές, οι πιο εμπορικές. Το πρωτάθλημα είναι η χρυσή κότα, όχι οι ομάδες με τη μεγάλη πελατεία. Αυτό που δεν κατάλαβαν ποτέ εδώ στην Ελλάδα.

Το ολλανδικό και το βελγικό πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα από το 2024 θα γίνει ένα. Τα δυο τοπικά πρωταθλήματα δεν κάνουν εισπράξεις και οι γειτονικές χώρες είπαν να συγχωνευτούν ποδοσφαιρικά. Ενιαίο πρωτάθλημα 18 ομάδων, δέκα από την Ολλανδία, οκτώ από το Βέλγιο (Στη φώτο, από το ματς Φέγενορντ-Άγιαξ).

Πριν δέκα χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε την ιδέα, για να τονώσει το ''Πάμε Στοίχημα'' που το διοργάνωνε για λογαριασμό του ΟΠΑΠ να φτιάξει βαλκανικό πρωτάθλημα, χωρίς να καταργηθούν τα τοπικά στις χώρες της γειτονιάς μας (Βουλγαρίας, Σερβίας, Αλβανίας, Σκοπίων, Ρουμανίας κ,α.). Ο γιος του Σωκράτη, ο Πέτρος έκανε τα σχετικά κονέ αλλά το έργο δεν περπάτησε.

Χρυσάφι παράγει το αγγλικό πρωτάθλημα, και μετά τα πλέον χρυσοφόρα κατά σειρά είναι της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Με το γάμο Ολλανδίας-Βελγίου αναμένεται αυτό το πρωτάθλημα να γίνει το έκτο με τα υψηλώτερα έσοδα στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, ΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ