ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΟΥΠΙΑΣ Η ΜΕΔΟΥΣΑΣ

 

Ο Μαρινάκης έχει πλοκάμια. Το είπε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι πλοκάμια, όμως, απέφυγε να διευκρινίσει ο μεγαλομέτοχος της Ιβάν Σαββίδης. Δεν έχουν όλα τα ζώα, όσα ζώα διαθέτουν, τα ίδια πλοκάμια. Και δεν κάνουν την ίδια δουλειά όλα τα πλοκάμια.

Κατ' αρχήν τι είναι πλοκάμι. Που κυκλοφορεί σε ζευγάρι, όποιος τα έχει, τα έχει διπλά. Δεν υπάρχει ένα πλοκάμι, υπάρχουν δυο, αλλά και περισσότερα, π.χ. στις μέδουσες της θάλασσας. Και αρκετά στον αριθμό πλοκάμια και μακριά, ένα μέτρο, τρία και μακρύτερα.

Απορρίπτεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για τη γνωστή ιστορία της πολυϊδιοκτησίας, μην πέσουμε σε λεπτομέρειες, κι αυτή η όχι ευχάριστη εξέλιξη για τις δυο ΠΑΕ, προκάλεσε την αντίδραση του πρωταθλητή; ''Τα πλοκάμια του Μαρινάκη αγγίζουν πλέον όλους τους τομείς της χώρας, η δημοκρατία διολισθαίνει... ''.

Πλοκάμια σαλιγκαριού έχει ο Μαρινάκης; Με πλοκάμια σαν κι αυτά τα δυο που έχει επάνω στο κεφάλι του το σαλιγκάρι δουλεύει στο παρασκήνιο της δικαιοσύνης ο εφοπλιστής με τα 77 παπόρια; Αυτό είναι ένα ερώτημα, με τα πλοκάμια του Μαρινάκη. Και το καλαμάρι έχει πλοκάμια, και το χταπόδι, και η σουπιά.

Έχουμε ξεφύγει. Ποιο ποδόσφαιρο κι άλλου είδους μπίζνες; Χρειάζεται να επιμορφωθούμε και τα βασικά στη ζωολογία για να παρακολουθούμε επαρκώς το δημόσιο λόγο σ' αυτή τη χώρα. Να πλησιάσουμε επιστημονικά τούτο το όργανο, το πλοκάμι, μ' όλες τις ιδιαιτερότητες του σε κάθε ζώο, αφού ο ΠΑΟΚ μιλάει αφηρημένα για τα πλοκάμια του Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ