ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ... ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ

 

Δεν έχει καμιά σημασία τι αποφάσισαν χθες, τι θα αποφασίσουν αύριο οι ελληνικές ΠΑΕ σχετικά με τη συνέχεια ή όχι του πρωταθλήματος. Είπαμε. Βγήκε η ΔΟΕ και είπε αποφασίζουμε να γίνουν κανονικά οι ολυμπιακοί αγώνες. Απόφαση για τον κάδο απορριμμάτων. Και επίδειξη αφέλειας όσων αντέδρασαν στην ''απόφαση'' της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής, η οποία μετά από λίγες μόνο μέρες την πήρε πίσω..

Είπαμε. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο κορονοϊός. Τις καθορίζουν τα μέτρα για την επιδημία. Ναι, αλλά ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής, χωρίς να διεξαχθούν τα play-off; Εύκολο. Ο κανένας. Ποια ομάδα θα υποβιβαστεί; Κι αυτό εύκολο. Η καμία.

Πρωτάθλημα χωρίς πρωταθλητή; Το ζητούμενο είναι άλλο. Πότε ο κορονοϊός θα επιτρέψει την πραγματοποίηση αγώνων. Και επειδή σήμερα είναι άγνωστο, γι' αυτό θα παρθεί μια ''πραξικοπηματική'' απόφαση με την οποία θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, και με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ (Στη φώτο, από το 1-1 με την Ξάνθη). Έτσι οι ΠΑΕ θα γλυτώσουν λεφτά επειδή δεν θα είναι υποχρεωμένες να ανταποκριθούν στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, που υποτίθεται τρέχουν. Επειδή για τη νέα τάξη πραγμάτων λόγω κορονοϊού δεν φέρουν καμιά ευθύνη.

Για ποια χρήματα μιλάμε, όμως; Για χαμένα λεφτά, που δεν θα μπουν στο ταμείο των ΠΑΕ, με τη διακοπή της ποδοσφαιρικής δράσης και τη μείωση εσόδων τους.

Τελικά. Μόνο ο κορονοϊός θα αποφασίσει αν θα διακοπεί το πρωτάθλημα, αν θα γίνουν και πότε τα play-off, πότε θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα, ώστε να γίνει γνωστή και το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων. Για όλα αυτά απαντήσεις έχει μόνο ο σεσημασμένος και καταζητούμενος κορονοϊός.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ... ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ