ΠΟΙΟΣ ΝΑΡΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

 

"Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί, αλλά για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν ήθελα να μιλήσω. Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία να επανορθώσω γι' αυτό το 'λάθος'", ήταν τα πρώτα λόγια στην εφημερίδα "Novosti", η οποία μετέφερε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της, γράφοντας ότι το σκορ στον αγώνα της Αθήνας ήταν 4-0!

Ο Κάρασι, ο οποίος αγωνίστηκε 338 φορές με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και σημείωσε 130 γκολ (αγωνίστηκε και σε Λιλ, Αντβέρπ μεταξύ άλλων), άρχισε την εξιστόρηση των γεγονότων με το τι προηγήθηκε του δεύτερου αγώνα, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν άρρωστος και γι' αυτό δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις της υπόλοιπης αποστολής στο ξενοδοχείο "Hilton" και ότι ήταν αποκομμένος από τους συμπαίκτες του.

Στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός χάνει με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα και για να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλητριών Ευρώπης χρειάζεται νίκη στη Λεωφόρο με 3-0 ή 5-1. Μετά από χρόνια, συγκεκριμένα το 2017, ο επιθετικός του Αστέρα Στάνισλαβ Κάρασι, που έπαιξε στην ρεβάνς, υποστήριξε το εξής:

- Είδα νωθρούς τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο, λες και αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα. Έδιναν την εντύπωση ότι τους είχαν... ναρκώσει, πιθανόν με ισχυρά ηρεμιστικά.

Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι Κάρασι (1946) που δίνει τη δική του... ανεξήγητη εξήγηση ή που αδυνατεί να εξηγήσει την ανατροπή του 1-4 με το 3-0. Έχουν ειπωθεί διάφορα τρελά, άλλα γράφτηκαν, άλλα τα πήρε ο αέρας. Ο Κάρασι ακόμα είχε πει:

- Οι συμπαίκτες μου περνούσαν από δίπλα μου σαν φαντάσματα. Έστω και καθυστερημένα θαρρώ πως είχαν ναρκωθεί! Πως, με ποιον τρόπο, δεν το γνωρίζω. Δεν ισχύει το σενάριο της δωροδοκίας, κακώς κατηγορήθηκε ο Σκοπιανός Μπράνισλαβ Κλενκόβσκι. Στη φώτο το 2-0 με τον Αντωνιάδη στο 55.

Η καταγγελία θυμίζει ένα άλλο σενάριο, παραμονές αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού- ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας. ''Κάτι'' έριξαν στο νερό που χρησιμοποιούσαν οι παίκτες της ρωσικής ομάδας.

Για την Ιστορία ο Παναθηναϊκός με προπονητή τον Φέρεντς Πούσκας στο 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, στις 28 Απριλίου 1971, έπαιξε με τους: Κωνσταντίνου, Τομαρά, Σούρπη, Καμάρα, Βλάχο, Καψή, Δομάζο, Φυλακούρη, Χατζηανδρέου (90′), Γραμμό, Αντωνιάδη, Καλλιγέρη, Αθανασόπουλο(54′).

Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ