ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΝ...

 

Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Κοινότυπο, αλλά φοριέται πάντα. Υποβιβάζεται η ομάδα, άσχετο εντελώς ποια ομάδα, και χρειάστηκε να συσκεφθούν στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος πρώτα και μετά στην ΕΠΟ αν ισχύει ο υποβιβασμός. Να τελειώνει, τέλος πάντων όπως τελειώνει το πρωτάθλημα και να πέφτει μαγείρεμα αν θα... αυξηθεί ο αριθμός των ΠΑΕ.

Φοβερά πράγματα. Ομάδα να κάνει εξώδικο και να ζητάει... άνοδο στην ανώτερη κατηγορία. Το πιο απίθανο; Έχει δίκαιο η επαρχιακή ομάδα. Άλλη ομάδα απείλησε να μην οριστεί το μπαράζ στο οποίο είναι υποχρεωμένη να δώσει, προκειμένου να αναδειχθεί αν θα παραμείνει στην κατηγορία ή θα ανέλθει.

Γίνονται αυτά τα πράγματα; Στην Ελλάδα γίνονται. Και το φαιδρό της ιστορίας είναι ότι χαρακτηρίζεται... επαγγελματικό το πρωτάθλημα. Μια εμπορική επιχείρηση- αυτό είναι στην πραγματικότητα το πρωτάθλημα με ΠΑΕ- γελοιοποιεί το προϊόν της.

Αν το έργο έμπαινε στο στοίχημα, θα κονομούσαν όσοι ποντάρανε στο ''και του χρόνου''. Και μετά το τέλος του προσεχούς πρωταθλήματος θα συμβούν τα ίδια. Για τα αποφασισμένα, ποιοι πέφτουν, ποιοι δίνουν μπαράζ, θα το... ξανασυζητήσουν.

Ευτυχώς οι ΠΑΕ παραμένουν 14 στη μεγάλη κατηγορία. Αν την έκαναν γυριστή, τότε ήθελαν γιαούρτι στη μάπα όσοι αποφάσιζαν την επιστροφή στις 16 ομάδες. Και κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν θα έπρεπε να πατήσει σε γήπεδο.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ