ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΟΥΛΒΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗ Η... ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ;

 

Άντε να δούμε το Γουλβς- Ολυμπιακός, την αυριανή ρεβάνς στις 10 το βράδυ, γιατί παραμουδιάσαμε και ψιλοξεχάσαμε τη μπάλα με ομάδα ελληνική. Τι είπα; Ελληνική ομάδα είναι ο Ολυμπιακός; Ελληνικότατη. Πρώτον, διότι έχει οπαδούς Έλληνες, όχι επειδή η έδρα της είναι σε πόλη ελληνική. Και δεύτερον διότι είναι ανώνυμη εταιρεία ελληνική. Η ιθαγένεια ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ δεν ορίζεται από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ποιας εθνικότητας οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής.

Πορτογάλος ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Ολυμπιακός. Ο 50χρονος Πέτρος Μαρτίνς εδώ και δυο χρόνια. Πορτογάλος και ο προπονητής της Γουλβς, ο 46χρονος Νούνο Εσπίριτο. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στην Βιτόρια Γκιμαράες.

Ο πρώην του Ολυμπιακού Ποντένσε είναι επίσης Πορτογάλος, όπως οι συμπαίκτες του στην Γουλβς Νέβες, Ζότα, Μπαλί, Πατρίσιο. Πορτογάλοι στον Ολυμπιακό ο Σα και ο Σεμέδο.

Υπεράνω του εθνικού πατριωτισμού στο ποδόσφαιρο είναι ο επαγγελματικός πατριωτισμός. Ο ποδοσφαιριστής στο γήπεδο παίζει για πάρτη του. Για την καριέρα του. Για τα έσοδα του. Για ένα καλύτερο συμβόλαιο. Άσχετο, εντελώς άσχετο ποια φανέλα φοράει.

Στη φώτο, ο πρώην βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό το 2010-12 Νούνο Εσπίριτο Σάντο, σήμερα στην Γουλβς, φιγούρα βιβλική και αγιορήτικη

Διαβάστε ακόμα:

ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ