ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ

 
Ποιος τρελός ανοίγει κάθε πρωί το μαγαζί του, όταν γνωρίζει πως δεν πατήσει πελάτης μέσα. Δεν θα μαζέψει ούτε ένα ευρώ. Για ποιο λόγο να διατηρεί την επιχείρηση; Μόνο για να πληρώνει υπαλλήλους, φόρους, ΙΚΑ, φώς, τηλέφωνο κλπ. Επόμενο είναι να κατεβάσει ρολλά. 
Έτσι και οι ΠΑΕ στο ποδόσφαιρο που δεν έχουν δική τους πελατεία. Που δεν τη βγάζουν καθαρή με τα έσοδα που προέρχονται μόνο από την οπαδική τους αγορά. Να, γιατί κάτι Λαμίες, Παναιτωλικοί, Βόλοι και σία σαμποτάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος που προγραμματίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου. Πρώτα να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και μετά να συμφωνήσουν ότι θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. 
Ποιο είναι το πρόβλημα; Γίνεται κάθε χρόνο πρωτάθλημα με εταιρείες προβληματικές. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; Πρώτον, αν πράγματι το πρόβλημα το δουν σαν πρόβλημα. Και, δεύτερον, αν αποκλείσουν από το πρωτάθλημα ΠΑΕ που οικονομικά δν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, Τόσο απλά. 
Το συνδρομητικό κανάλι προσφέρει συμβόλαιο 1,2  εκ. σε κάθε αντιεμπορική ΠΑΕ. Γιατί; Για να εξασφαλίσει στους συνδρομητές της τα παιχνίδια των εμπορικών ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Ελεύθερη οικονομία έχουμε, κανένα κανάλι δεν είναι υποχρεωμένο να προσφέρει περισσότερα χρήματα απ' όσα εκτιμάει. Οι ΠΑΕ δεν βγαίνουν με 1,2 εκ., θέλουν περισσότερα. Τι, δηλαδή; Να επαναληφθεί το σκάνδαλο επί Σύριζα που η κρατική τηλεόραση πλήρωσε πανάκριβα δικαιώματα αγώνων των ''μικρών'' ΠΑΕ.
Το πρωτάθλημα δεν είναι κρατικό. Είναι ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Υγεία είναι να βγαίνει από τη μέση κάθε ΠΑΕ που δεν είναι κερδοφόρα.
Διαβάστε ακόμα

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ... ΔΩΝΗ