ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ

 
Είναι αφελής όποιος θαρρεί πως υπάρχει διαφορά ουσίας ανάμεσα στο φουκαριάρικο ελληνικό πρωτάθλημα και το... ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο προκριματικών γύρων. Να ξέρουμε τι λέμε. Ο Άρης για παράδειγμα είναι... σχήμα λόγου ότι παίζει στην Ευρώπη, επειδή κληρώθηκε με την έκτη στη σειρά ομαδούλα της Ουκρανίας. Κάποια Κόλος στο όνομα, που διαθέτει γήπεδο 2.000 θέσεων καθημένων και ορθίων.
Από ομάδες πατσαβούρες στην Ευρώπη όσες θες, βαριέσαι να τις μετρήσεις. Τι να κάνει η UEFA, η διοργανώτρια των δυο κυπέλλων, του γουρόπα ληγκ και του τσάμπιονς ληγκ; Βάζει όλη αυτή τη σκαρταδούρα να βγάλει τα μάτια της από Ιούλιο μήνα σε προκριματικούς κόντρα στους προκριματικούς. Λόγω της πανδημίας φέτος τα πρώτα ματσάκια προγραμματίστηκαν από Σεπτέμβριο και γι' αυτό οι... ευρωπαιομάχοι θα δώσουν έναν αγώνα.
Επί του θέματος. Για να μην κοροϊδευόμαστε. Αν δεν περάσει μια ομάδα τουλάχιστον στους ομίλους του γιουρόπα, δεν λογίζεται πως κάνει καριέρα στην... Ευρώπη. Ο ΟΦΗ μετά από 20 έχει το δικαίωμα να εμφανιστεί σε διεθνές παιχνίδι. Κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Η ΑΕΚ με την ελβετική Σαιν Γκάλεν. Ματσάκια που έχουν σημασία μόνο για την προετοιμασία των ομάδων εν όψει πρωταθλήματος.
Διαβάστε ακόμα

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ