Η ΑΕΚ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗ… ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

 

Τα γεγονότα τα λαμβάνει κανείς υπ΄ όψιν. Αν όχι, τότε δηλώνει- και χωρίς να μας το πει- ότι είναι… αλλού. Που; Στον κόσμο του. Όχι στον κόσμο της πραγματικότητας.

Η ΑΕΚ ήταν παρούσα στους τέσσερις τελευταίους τελικούς κυπέλλου. Και τους έχασε και τους τέσσερις. Τι σημαίνει αυτό; Ας θέσουμε διαφορετικά το… ίδιο ερώτημα. Είναι φαβορί, είναι μέσα στα φαβορί του νέου πρωταθλήματος η ΑΕΚ;

Λέγεται ότι η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από κούνια είναι καταδικασμένοι να κάνουν πρωταθλητισμό. Πως δεν έχει άλλο νόημα η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, παρά μόνο το κατσαρόλι. Το αυτό ισχύει πλέον και για τον ΠΑΟΚ. Λόγια. Κανείς σοβαρός δεν ποντάρει ότι ο Παναθηναϊκός του σήμερα είναι ικανός να διεκδικήσει το κατσαρόλι.

Η κουβέντα για την ΑΕΚ. Στον τελικό του Βόλου δεν έδειξε κάτι τι το λιγότερο απ΄ αυτό που ξέρουμε. Από τη γνωστή ΑΕΚ. Κι όμως έχασε καθαρά κι εύκολα. Και στάθηκε τυχερή που ο Ολυμπιακός αστόχησε στο πέναλτυ και σε δυο ευκαιρίες μαρς. Που δεν χάνονται. Που πριν η μπάλα από τον αντίπαλο πάει στο πλεκτό, η αμυνόμενη ομάδα κουνάει το τάβλι. Δηλωτική κίνηση ότι ηττήθηκε.

Πρώτον, η ΑΕΚ δεν δείχνει να έχει τα κότσια για πρωτάθλημα. Δεύτερον, θα κυνηγήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Αυτά τα δυο είναι το συμπέρασμα της σημερινής ΑΕΚ με τις τέσσερις ήττες στην πλάτη σε τελικό του κυπέλλου. Ότι βρίσκεται πίσω από τον ΠΑΟΚ, που της πήρε τρία σερί κύπελλα και τερμάτισε πιο πάνω απ΄ αυτήν στο πρωτάθλημα. Πίσω και από τον Ολυμπιακό του νταμπλ 2020.

Κατοχυρωμένα πράγματα. Δεύτερη η ΑΕΚ, πίσω από ΠΑΟΚ. Δεύτερη επίσης, πίσω από τον Ολυμπιακό. Στόχος να πάρει την 2η θέση είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από τον ΠΑΟΚ. Και θα κυνηγήσει τούτο το στόχο η ΑΕΚ με την αγωνία μήπως την καβαλήσει κανένας Παναθηναϊκός.  

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ… 0-1 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;