Ο ΑΡΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ

 
Να το ξεκαθαρίζουμε. Κοροϊδεύουν όσοι λένε ότι χθες έπαιξαν στην... Ευρώπη ο ΟΦΗ και ο Άρης. Όπως σκέτο καλαμπούρι είναι ότι η πέμπτη και η έκτη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος πήραν βίζα, δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν υπάρχει αυτό.
Ξεχνάμε την ήττα εντός του ΟΦΗ και του Άρεως. Δεν χρειάζεται να φθάσουμε στα... ευρωπαϊκά ματς με τον κυπριακό Απόλλωνα και τον ουκρανικό Kolos. Αν, λοιπόν, μιλάμε σοβαρά, δηλαδή επί της ουσίας, ξεκινάμε από την άκρη του νήματος. Πρωτάθλημα στην Ελλάδα ανυπόληπτο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρωτάθλημα για πέταμα. 
Που να πάει ο Άρης, σε ποια... Ευρώπη να διακριθεί η έκτη ομάδα του πρωταθλήματος που είναι για τα σκουπίδια; Είναι, λέει, φαβορί στην αναμέτρηση με μια ομαδίτσα από χωριό 500 κατοίκων της Ουκρανίας. Κάποια Κόλος. Ντροπή για τον Άρη να συγκρίνεται με την άγνωστη και ουδέποτε εμφανισθείσα και σε προκριματικά από τα προκριματικά των προκριματικών της βήτα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ποιος ο ρόλος του Άρεως στο πρωτάθλημα; Για να υποβιβάζεται στην Ελλάδα ή  στο εξωτερικό με το να του δίνει τα παπούτσια στο χέρι η Κόλος. Να πηγαίνει, δηλαδή, με την όπισθεν. Να μη χάνει από Αθλέτικο και Μάντσεστερ Σίτυ, Μπενφίκα και Ρόμα, και να τον κάνει κόλος αντίπαλος χωριού. Γιατί υπάρχει και η Ευρώπη των λιγούρηδων. Των καταφρονεμένων. Των ομάδων χωρίς αύριο. Της Ευρώπης της κοροϊδίας. Να χαρακτηρίζουν... έξοδο στην Ευρώπη την πρόκριση σε προκριματικά ακόμα και ομάδων του κώλου.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ... ΜΠΕΡΓΚ;