ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ

 

Για σκέψου! Να προκριθούν δυο ελληνικές ομάδες στους ομίλους του champions league. Η απόλυτη επιτυχία. Του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζει απόψε την Ομόνοια και του ΠΑΟΚ που έπαιξε χθες με την Κράσνονταρ. Σε κανέναν άλλον δεν ανήκει μια τέτοια επιτυχία, αν τελικά περάσουν στους ''32'' της πρώτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν είναι επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε του ελληνικού πρωταθλήματος.

Να ξέρουμε τι λέμε. Οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, όπως και κάθε άλλη ελληνική ΠΑΕ, εκπροσωπούν μόνο το εαυτό τους. Και παίζουν για πάρτη τους και μόνο. Ο μεγαλομέτοχος, άλλωστε, της κάθε ΠΑΕ για πάρτη και μόνο ξοδεύει, δηλαδή ποντάρει τα φράγκα του, στο νταραβέρι των μεταγραφών, παίρνει και δίνει παίκτες, με στόχο να ανεβάσει την αγοραστική αξία του προϊόντος του. Της ποδοσφαιρικής εταιρείας, που κάποιοι αφελείς ή της πλάκας την αποκαλούν… σύλλογο ή σωματείο.

Στο γήπεδο βγαίνουν ένδεκα ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν σχέση με την ομάδα, όση σχέση, συναισθηματική κι όχι, έχει ο κάθε επαγγελματίας που εργάζεται σε κάθε επιχείρηση, ποδοσφαιρική κι όχι. Ο οπαδός βέβαια είναι της ομάδας πιστός, και επόμενο να φαντάζεται ότι δεν αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές που σήμερα έτυχε να φοράνε αυτή κι όχι κάποιας άλλης ΠΑΕ το σήμα στη φανέλα. Για τον οπαδό η ομάδα δίνει τη μάχη για την Ιστορία της, για να χαρίσει χαρά στον κόσμο.

Αυτά υπάρχουν στην οπαδική σκέψη, όχι τα πακέτα που πιθανόν θα καταλήξουν στο ταμείο της εταιρείας. Το χρήμα που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα τζιράρει αύριο γιατί στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει και η αυριανή μέρα.

Τέλος πάντων, πιθανόν να προκύψει κι αυτό το άξιο παρατηρήσεως. Δυο ΠΑΕ, Ολυμπιακός και  ΠΑΟΚ, και μπράβο τους, παρ’ ό,τι προέρχονται από ξεφτυλισμένο ηθικά και αναξιόπιστο αγωνιστικά πρωτάθλημα, διεκδικούν θέση στο πιο χάι τουρνουά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Διαβασε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ