ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Είναι μέσα. Φοβερά πράγματα. Ζούμε μοναδικές στιγμές. Ιστορικές μέρες και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Πάνε οι ξενέρωτες εποχές. Τσοχατζόπουλος μέσα. Κι εκείνος κι ο άλλος. Άτομα με βίλες, με κότερα, με ιδιωτικά αεροπλάνα. Και είναι μέσα. Και ο άλλος, σα να γύριζε έργο στο Χόλυγουντ, ντύθηκε παπάς και την κοπανησε πριν τον τσακώσουν. Λέω για τον κύριο Κυριακίδη, τον συνέταιρο του Λαυρεντιάδη, στα ΜΜΕ. Άλλο πάλι και τούτο. Ακόμα μου είναι ανεξήγητο.

Εντάξει, το καταλαβαίνω να θέλει να μπει στο ποδόσφαιρο ο Λαυρεντιάδης. Είχε αγοράσει το 50% του Καραϊσκάκη και το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κι είχε στεναχωρηθεί ο παίκτης γιατί τελικά ο Κόκκαλης είχε προτιμήσει τον Μαρινάκη.

Παρένθεση. Όταν, επί Ντέμη Νικολαϊδη, ήταν να κάνει το ντου ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ με 70 εκ. ευρώ, στο γκρουπ εκτός του Ρέστη ήταν και ο Λαυρεντιάδης. “Πρόεδρε, είμαι κι εγώ μαζύ...”, είχε πει στον τίγρη ο Λ.Λ. και είχε καταγραφεί ως αεκτζής. Γι'αυτό μετά, όταν άρχισε το νταραβέρι με τον Κόκκαλη λανσαρίστηκε από επιλεγμένους δημοσιογράφους η “πληροφορία” ότι ο Λαυρεντιάδης είναι γάβρος από τα γεννοφάσκια του.

Άλλο συζητάμε. Ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε δημοσιογράφο, τον εκδότη του σατυρικού “Ποντίκι” για 500.000 ευρώ που πήρε από την τράπεζα-σκάνδαλο Proton Bank του Λαυρεντιάδη. Δεν υπάρχει καμμία απάτη, η πεντακοσάρα ήταν η τελευταία δόση του Κυριακίδη, μετά τη συμφωνία που αφορούσε αγορά μετοχών της εφημερίδος. Το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί ο προφυλακισμένος Λαυρεντιάδης και περισσότερο, ο συνέταιρος του φυγόδικος Κυριακίδης, αγόραζαν το ένα μετά το άλλο ΜΜΕ; Και δεν μιλάμε για κομμάτια της προκοπής.

14-3-13 κυριακιδης

Αγόρασαν το κανάλι 10 του Τράγκα, το ραδιόφωνο Flash του Κόκκαλη, πήραν μερίδιο από την Ελευθεροτυπία, από τον όμιλο επιχειρήσεων Πήγασος του Μπόμπολα κι ένα κάρο έντυπα. Γιατί; Σα να τους υποχρέωνε κανείς, σα να τους εκβιάζανε. Ανεξήγητο να φορτώνεσαι ΜΜΕ που και είναι ζημιογόνα και δεν λειτουργού σαν opinion maker.

Κι αυτός ο Λαυρεντιάδης, πάλι. Σου δίνει την εντύπωση ενός μαθητή του κατηχητικού. Κι όμως, όλοι οι επιχειρηματίες φοβόντουσαν μήπως τους τη φέρει, μάλλον μήπως στο νταραβέρι μαζύ του την πατήσουν, απο δικό τους λάθος. Διότι τον είχαν εκτιμήσει για δαιμόνιο παίκτη και γι'αυτό τον είχε φοβηθεί το μάτι τους.